FitDutchies op detoxkuur bij Health Holidays – deel 3

Detox Holiday: WAUW!

Wehooo daar ben ik weer, 7 van de 8 detox dagen bij Health Holidays zijn alweer in the pocket, de tijd vliegt hier echt voorbij. Het detox en sport leven gaat me met de dag beter af… (Jaa jaa, ik weet het in het begin had ik het behoorlijk moeilijk). Ik had van te voren niet kunnen bedenken dat ik het zou zeggen, maar dit leven op sapjes begint te wennen, mijn drang naar vast voedsel wordt met de dag minder. Bijvoorbeeld het verlangen naar een heerlijk broodje met kipfilet of wat dacht je van filet americain of een voortreffelijke salade met kip teriyaki, walnoten en geitenkaas of mmm..

Oke, ik stop al. Maar natuurlijk is het verlangen naar vast voedsel nog steeds aanwezig (ik blijf ene mens), maar dit neemt met de dag af. Het ‘eten’ wordt minder belangrijk. Maar dat niet alleen, de kuur brengt bij mij heel veel andere positieve effecten met zich mee. Maar daar zal ik later op terug komen.

Dag 4

De dag structuur begint op mij zijn uitwerkingen te hebben. Normaal gesproken heeft mijn leven weinig structuur (lees; chaos). Ik merk dan ook dat het dagprogramma van Health Holidays rust in mijn hoofd brengt, ook heb ik een energiek gevoel, mijn huid is stralender en ik voel me vandaag heel erg uitgerust! Overdag heb ik intensief gesport, gechilled en heerlijk van de zon genoten. Na de avondsap ben ik samen met een groepsgenoot (een hele gezellige ook) naar het centrum van Kaş gewandeld (iets waar ik 2 dagen niet eens aan kon denken..) Kaş is een gezellig stadje met veel winkels en RESTAURANTS. Jaa restaurants ja, je leest het goed dat dacht ik zelf ook (BETER VERMIJDEN WE DIT).

In tegenstelling tot bij de accommodatie lagen hier de heerlijkste gerechten op de borden, zou het raar zijn als ik zou vragen of ik misschien een inimini hapje mocht?!? Ja please denk na: heel raar! Gelukkig bedacht me snel en kon ik deze impulsgedachte negeren! We liepen door en ik focuste me op de vele winkels, iets waar ik ook als ‘vrouw’ ook genoeg voldoening uit kon halen.

E64A921B-3327-4DEE-8288-1AAFBD96BCDD025249BB-5C3D-4DA9-B2D3-00019E0FE6E4

Dag 5

Excursie dag, maar eerst het vaste ritueel van de looptraining, dit keer stond ik om half 7 naast mijn bed, te stuiteren: klaar wakker en vol energie. Ik besloot de ronde alleen te lopen, muziek in mijn oren en lekker genieten van de opkomende zon en de prachtige natuur. Na de ochtendsap en de bodyshape stonden Xanthos en Saklikent op het programma. Saklikent is een prachtige “kloof” waar je volgens de begeleiding geweest moet zijn en ja, ze hadden gelijk. Het was zeker de moeite waard, een uur wandelen en ploeteren samen met de andere detoxers, door een prachtige kloof. Nadat we de kloof overleefd hadden werden we weer netjes door de bus thuis afgezet voor de avondsap, de groep werd met de dag gezelliger en we kletsten tot laat in de avond.

DSC00423

Dag 6

In plaats van de looptraining begon de dag deze keer met de bodyshape les, een Yoga/pilates les met uitzicht op zee (could I wish for more). Na de les maakten we ons klaar om naar de markt in Kaş te gaan. We wandelden met de hele groep naar het centrum. Het was een bruisende markt met een grote variatie aan kraampjes.Hoe kan het ook anders mijn oog voel gelijk weer om de voedselkraampjes, en NEE, die sloeg ik dit keer niet over, dolgelukkig sloeg ik de heerlijkste kruiden, specerijen en noten in, niet om direct op te eten, maar om mee te nemen naar Nederland.

Eerlijk; JA, ik heb toch even getwijfeld om het op te eten, maar ik had een doel en dat wilde ik nastreven. Ik stopte het netjes op in mijn koffer en genoot van mijn laatste dag bij de prachtige accommodatie.

Dag 7

Dat was hem dan de laatste officiële detoxdag, euforisch kan ik het zeker noemen, I did it!!!! Dit geeft zoveel voldoening. Ik ben trots om mezelf en de andere groepsgenoten, het was een test voor mezelf en ja hoor ik heb hem doorstaan met als gevolg;

  • Ik bruis van de energie.
  • Mijn huid straalt.
  • Ik heb rust in mijn hoofd.
  • Ik ben mega vrolijk.
  • Ik ben trots.
  • Ik heb leuke en bijzondere nieuwe mensen leren kennen.
  • Ik voel me een winnaar. (Beetje raar maar ik heb mezelf echt overtroffen haha)

Zoals ik zei morgen is het alweer tijd om naar huis te gaan. Morgen is dan ook de outtake, tijdens dit moment zullen mijn gegevens vergeleken worden met de gegevens van mijn intake, zoals mijn bloeddruk en mijn gewicht, iets wat voor mij minder belangrijk, en ook echt niet opweegt (haha) tegen het gevoel dat ik nu beleef, maar het is een prima bijkomstigheid.

Lees hier deel 4 van de ervaring van FitDutchies bij Health Holidays!

maart 27, 2018