FitDutchies op detoxkuur bij Health Holidays – deel 4

Het is inmiddels alweer 2 maanden geleden dat ik met Health Holidays een 8 daagse detox vakantie heb gevolgd in Turkije, ja je leest het goed 8 dagen intensief sporten en leven op verse vruchten en groente sapjes. Wat gaat de tijd snel! Maar wat kijk ik met een fijn gevoel terug op deze vakantie. 

De laatste dag, het ooh zo gevreesde weegmoment was dan eindelijk daar. Iets waar ik de hele week naar toe had gewerkt en geleefd. Niet dat mijn belangrijkste doel mijn gewicht was, maar na de dagen, toch echt wel een soort van afzien, was ik wel heel erg benieuwd wat zo’n week detoxen met mijn lichaam zou hebben gedaan. Een ding was zeker aangekomen was ik zeker niet hahaha…

Gespannen ging ik op de weegschaal staan…Werkelijk? Dit kan haast niet, maar het was toch echt zo; in 1 week was ik 5,9 kilo verloren, waarvan 3 kilo lichaamsvet. Oooh, make that fat burn.. Toch best een fijn gevoel, maar het gewicht was voor mij een leuke bijkomstigheid, en zoals ik zei niet mijn belangrijkste doel. Na uitleg van de begeleiding over de beste manier om weer op te bouwen met eten, stapte ik met een mega trots en voldaan gevoel in het vliegtuig, terug naar Nederland. Ik voelde me net een filmster (maar helaas was er geen paparazzi die me fotografeerde, toen ik aankwam op Schiphol). Zelf ‘Hello Goodbye’ was niet aanwezig..

Nu, 2 maanden na de detox, heb ik alles op een rijtje kunnen zetten en kan ik met heel veel zekerheid zeggen dat de detoxreis voor mij een hele goede zet is geweest! Sinds de detox is mijn innerlijk rust weer teruggekeerd. Klinkt gek, maar ik voel me een soort van herboren, vervelende ervaringen uit het verleden heb ik sinds de vakantie een plekje kunnen geven en achter me kunnen laten. Daarnaast kon ik me weer voor de volle honderd procent focussen op mijn dagelijkse bezigheden. Waar ik, vòòr de detox vakantie, snel afgeleid was en weinig zin had op dingen op te pakken, pak ik nu alles aan en kost het me fysiek en mentaal zo veel minder moeite, bijvoorbeeld met school. Ik behaalde mijn lang gevreesde mondelinge tentamen (waar ik voorheen 4 keer een onvoldoende voor had) met een 8. Misschien klinkt het allemaal overdreven, maar ik sta anders in het leven.
Positiever, gelukkiger en ook nog eens met veel meer zelfvertrouwen.

IK BEN TROTS OP WIE IK BEN EN WAT IK DOE IN MIJN LEVEN.
IK LAAT NIETS OF NIEMAND DAT IN DE WEG ZITTEN.

maart 27, 2018