Maak met deze activiteiten op Fuerteventura van uw gezondheidsreis een échte vakantie!

Dagelijks heeft u grotendeels de middag en avond vrij om te genieten van uw welverdiende vakantie.
Op het Canarische eiland Fuerteventura is voldoende te beleven, zodat u deze tijd goed kunt benutten. Hier vindt u enkele mogelijkheden:

Om uw swing te verbeteren, kunt u terecht in Caleta de Fuste. In Caleta de Fuste (45 min. rijden) bevindt zich Golf Club Salinas de Antigua. Het beschikt over 18 holes, Par 70, welke is ontworpen door Manolo Pineiro (tweevoudig wereldkampioen). De maximale afstand is 5.409m voor heren, 4.652m voor dames.

Het viersterrenhotel Barceló Corralejo Bay beschikt over een SPA, hiervoor ontvangt u één gratis entree per week tijdens uw verblijf. Hier kunt u tevens terecht voor heerlijke gezichts- en lichaamsbehandelingen.

In Corralejo kunt u diverse wateractiviteiten beoefenen, waaronder duiken, wind- en kitesurfen en jetskiën. Hiervoor zijn er verschillende aanbieders. De receptie van de accommodatie kan u hierover aanbevelingen doen.

Hier moet u zijn geweest! De Grandes Playas is een 12 kilometer ononderbroken, fijn wit zandstrand met een helderblauwe zee en beschikt over spectaculaire duinstranden, zodat u heerlijk kunt zwemmen, zonnebaden en wandelen. Houdt er wel rekening mee dat er geen ligbedjes en parasols aanwezig zijn op dit strand.

Iedere maandag en vrijdag is er van 09:00 tot 14:00 uur markt in Corralejo. De markt vindt plaats naast het Baku Water Park. U vindt hier lokale en Afrikaanse kunstnijverheid, maar ook veel verse groente en fruit. De markt in Lajares vindt elke zaterdag plaats op het centrale plein. U vindt er veel kunstnijverheid en handwerken. Het is dan ook dé plek om een handgemaakt souvenir te kopen.

Het woestijnachtige gebied Park Natural de Las Dunas de Corralejo ligt in het verlengde van de Grandes Playas en is een beschermd natuurgebied. Het bestaat uit kilometers lange zandstroken en prachtige duinen. U kunt in alle rust een wandeling maken in dit bijzondere duinlandschap. Het gebied heeft een oppervlakte van 25 km.

Indien u het eiland wilt verkennen, dan adviseren wij een auto te huren. Wenst u een huurauto voor minimaal 4 dagen of de gehele week? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Een huurauto tot 4 dagen kunt u het beste zelf ter plaatse regelen bij de receptie. Ook voor fietsverhuur kunt u bij de receptie terecht. Ons advies is om met een groepje een uitstapje te gaan maken naar diverse bezienswaardigheden op het eiland. U kunt samen een auto huren en bepalen waar u naartoe gaat:

Vanaf de haven van Corralejo kunt u dagelijks met de boot naar Playa Blanca op Lanzarote. Wat kunt u zoal doen op Lanzarote?

  • Cueva de los Verdes is een gangen- en grottenstelsel van 7 kilometer lengte. Het is één van de meest interessante vulkanische fenomenen van het eiland naast de Jameos del Agua.
  • De Cactus Gardens, in het noorden van Costa Teguise, wordt gekenmerkt door zijn cactussen uit Amerika, Afrika en de Canarische Eilanden. Allen zijn geteeld op een bedje van oude lava as.
  • Monumento al Campesino (Monument Farm Workers) ligt in het centrum van het eiland, in het dorp Mozaga. Het monument werd gebouwd met als doel het eren van de boerengemeenschap van het eiland. Het monument werd gebouwd door Cesar Manrique en heeft een hoogte van 15 meter.

Het dorp El Cotillo ligt aan de westkant van het noordelijke deel van Fuerteventura. Middelpunt van het dorp is de kleine haven die nog steeds door lokale vissers gebruikt wordt. De eigenlijke haven, waar veel bootjes voor anker liggen, is relatief nieuw. De verdedigingstoren, El tostón in het Spaans, is ooit gebouwd om bescherming te bieden tegen de Engelse piraten. De toren biedt tevens een mooi uitzicht over de haven en stranden en is geopend voor bezoekers. Hier bevindt zich een soort VVV. Ten zuiden van El Cotillo liggen kilometers lange stranden. Zelfs op drukke dagen zijn ook op deze stranden nog rustige plekjes te vinden.

De oorsprong van Aloë Vera ligt op de Canarische en Kaapverdische eilanden. De Aloë Vera plant is een vetplant en behoort daarom tot dezelfde familie als de ui (lelieachtigen). Het is één van de vele wonderen der natuur en daarom wordt hij ook wel wonderplant genoemd. Bij inwendig gebruik, versterkt Aloë Vera niet alleen het immuunsysteem en het weerstandsvermogen, het ontslakt en zuivert ook de darmen. Bij uitwendig gebruik wordt huidvorming aanzienlijk versneld en daarmee ook wondgenezing. Aloë Vera werkt verder ontstekingsremmend en bacteriedodend. Op verschillende plantages wordt u uitgelegd hoe de Aloë Vera wordt verwerkt tot voedingssupplementen of cosmetica.

Puerto del Rosario is de hoofdstad van het Canarische eiland Fuerteventura. Rond 1800 is deze stad gesticht als haven voor de export van soda en graan. Voor 1957 had de stad de naam Puerto de Cabras (spaans voor geitenhaven). Tegenwoordig heeft de haven de functie voor passagiers en goederen en de veerboten naar en van Lanzarote en Gran Canaria. In deze stad kunt u de Nuestra Señora del Rosario-kerk en het Casa Museo de Unamuno bezoeken. Daarnaast heeft de stad ook een voetbalclub genaamd UD Fuerteventura. Bovendien kan men goed winkelen in het overdekte winkelcentrum Las Rotondas.

Betancuria ligt in het midden van Fuerteventura in de gelijknamige gemeente en was ooit voor vijf eeuwen lang de hoofdstad van Fuerteventura. Tegenwoordig telt het dorp ongeveer 600 inwoners en is het de oudste stad van het eiland. De naam Betancuria komt van de Fransman Jean de Bethencourt, die de stad tussen 1402 en 1405 gesticht heeft. Een van de bezienswaardigheden in de stad is kerk Iglesia de Santa Maria. Overige bezienswaardigheden in Betancuria zijn het Museum de Arte Sacro, welke zich in de oude pastorie van de kerk Iglesia de Santa Maria bevindt. Dat Betancuria de oudste stad van het eiland is, blijkt uit de resten van een 15e eeuws klooster, dat in 1416 gebouwd werd. Dit klooster, genaamd Ruinas del Convento de San Buenaventura was het eerste klooster van de eilanden.