Duurzaamheid

Als reisorganisatie van gezondheidsreizen nemen wij duurzaamheid zeer serieus. Wij streven ernaar de gezondheid van onze gasten optimaal te verbeteren, echter is het leven op een gezonde planeet daarmee onlosmakelijk verbonden.  Daarom voeren wij onze gezondheidsreizen op een verantwoordelijke manier uit en maken wij zeer bewuste keuzes in de producten die wij gebruiken om onze dienstverlening te kunnen aanbieden.

Compensatie van de co2 uitstoot

Wij dekken de kosten van de CO2-compensatie van uw gehele reis (dus niet alleen uw vlucht, maar ook uw verblijf wordt gedekt). Zo wordt uw ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk gehouden, hiervoor betaalt u niets extra.

Verminderen van het plasticverbruik op reis

Plastic is één van de grote vervuilers van het milieu, het hoopt zich op steeds meer plekken op. Alle kleine beetjes helpen om dit afvalprobleem te verkleinen. Zo maakt Health Holidays geen gebruik van plastic of papieren rietjes, maar zijn onze rietjes gemaakt van rvs, waardoor deze herbruikbaar zijn. Daarnaast zijn onze bidons, tasjes en pennen van biologische materiaal gemaakt. Zo dragen wij een stap bij aan een wereld met minder plastic.

Duurzame samenwerking met partners

Op het gebied van samenwerkingen met onze partners zorgen wij voor een duurzame omgang. Dit houdt in dat wij ervoor kiezen om met kleine lokale partijen samen te werken. Daarnaast raden wij onze gasten aan om lokale marktjes en winkels te bezoeken, op deze manier draagt men ook bij aan de lokale economie en werkgelegenheid.

Fruit en groente inkopen bij lokale (groente)boeren

Voor de bereiding van onze sappen hebben wij verschillende groente en fruit nodig, dit nemen wij dan ook af bij lokale (groente)boeren. Hiermee wordt er een duurzame samenwerking gevormd en dragen wij bij aan de lokale ondernemingen.

Intern management

Niet alleen op onze bestemmingen letten wij op de duurzame aspecten, ook op het kantoor dat is gevestigd in Amsterdam, letten wij op duurzame aanpassingen. Wij hebben ons papierverbruik flink geëlimineerd door facturen en reisbescheiden via de mail te verzenden. Ook administratief wordt alles digitaal bijgehouden. Verder controleren wij regelmatig ons klantbestand op foutieve adressen, dit doen wij om verkeerde verzending te voorkomen.