Wij organiseren al 35 jaar kuurvakanties

Health Holidays organiseert al ruim 35 jaar kuurreizen en heeft daarom zeer ruime ervaring en kennis als het gaat om kuurvakanties.

Ontstress en kom geheel tot rust met een boek bij het zwembad, in de jacuzzi, met een stevige massage van onze sportbegeleiding óf plons in zee en geniet optimaal van alle zonnestralen die onze zonnige bestemmingen te bieden hebben. Er is voldoende vrije tijd om heerlijk te genieten tijdens uw kuurvakantie in Portugal, Turkije of op het Canarische eiland Fuerteventura.

Bekijk onze bestemmingen

Wat houdt een kuurvakantie in?

De kuurvakantie van Health Holidays bestaat uit een sapkuur met een sportprogramma. Hierbij hoort uiteraard niet alleen inspanning, maar ook ontspanning.

Tijdens de kuur nuttigt u vier versgeperste vruchten- en groentesappen en sport u drie keer per dag. Het programma van de kuurvakantie start dagelijks met een looptraining. Vervolgens krijgt u een citroensap aangelengd met water en daarna een vruchtensap. Na dit sapmoment start de bodyshape, welke onder andere kan bestaan uit yoga, pilates, zumba of aerobics.

Na de bodyshape heeft u vrije tijd en krijg u de middagsap in een thermosfles, zodat u deze kunt meenemen naar het strand, een uitstapje of uw kamer. In de namiddag gaat u in het zwembad of de zee aquajoggen. Met een aquabelt doet u oefeningen die normaal gesproken onmogelijk zijn vanwege zwaartekracht. In de avond nuttigt u samen met uw medesappers de avondsap.

Lees meer over onze sapkuur

kuurvakantie portugal
kuurvakantie

Het resultaat van een kuurvakantie

De essentie van de kuurvakantie is het ontgiften van uw lichaam, ook wel detoxen genoemd. U geeft uzelf lichamelijk en geestelijk een grote schoonmaak en als plezierig bijkomend effect geeft dat een prachtig lijf, een stralende teint en een hoeveelheid energie waar u versteld van staat!

Indien gewenst, kunt u ook veel afvallen tijdens uw kuurvakantie. Vrouwen vallen gemiddeld een halve kilo en mannen één kilo per dag af. Onze kuurvakantie is dan ook een goede manier om op verantwoorde wijze in korte tijd veel en gezond af te vallen.

Reisbegeleiding

Voorafgaand aan uw kuurvakantie ontvangt u een informatieboekje waarin u kunt lezen wat u kunt verwachten van de kuur, waar u op moet letten, wat u dient mee te nemen en hoe u zich het beste kunt voorbereiden op uw kuurvakantie.

Voor het kuren is het tevens zeer belangrijk dat de begeleiding op de hoogte is van uw lichamelijke en geestelijke gestel, wensen en te behalen doelen. Daarom krijgt u bij aankomst een intakegesprek met onze professionele Nederlandstalige begeleiding. Tijdens de sapmomenten wordt alle benodigde informatie en inspirerende tips voor een gezonde leefstijl gegeven. Voorafgaand, tijdens en na uw kuurvakantie kunt u met al uw vragen bij onze professionele Nederlandstalige begeleiding terecht.