1960 | PrimAir

De oprichter van ApriOri Reizen B.V. was Rob Kasper Ligthart. Als pionierende touroperator verzorgde hij in de jaren ’60 en ’70 vliegreizen naar Ierland voor visfanaten en vervoerde hij wekelijks 750 zontoeristen naar de Algarve in Portugal. Zijn bedrijf PrimAir was een van de eerste die naar Portugal vloog. Eind jaren zeventig gaat PrimAir vliegen op de Verenigde Staten, maar dat ging mis. In 1985 leiden problemen met zijn eigen gezondheid vervolgens tot het idee om gezondheidsreizen te gaan organiseren.

Bij Health Holidays nuttigt u heerlijke versgeperste vruchten- en groentesappen

1985 | De start van ApriOri Reizen B.V.

Na in kritieke toestand in het ziekenhuis te hebben gelegen, wilde Rob reizen organiseren die de gezondheid van zijn gasten zouden bevorderen. Hij startte het bedrijf ApriOri Reizen B.V. en onder de merknaam ApriFit ging hij sportieve reizen organiseren naar Portugal.

1991 | Een nieuw label: Health Holidays

Er was veel animo voor de nieuwe gezondheidsreizen naar Portugal van ApriOri Reizen, maar de bedrijfsnaam maakte onvoldoende duidelijk welk type reizen werd aangeboden. Om dit te verduidelijken werd in 1991 een nieuw label gelanceerd: Health Holidays. Onze bedrijfsnaam is dus ApriOri Reizen en de merknaam is Health Holidays.

Tegenwoordig

Inmiddels hebben duizenden gasten het resultaat van een Health Holiday kunnen ervaren. Binnen de organisatie is het stokje overgedragen van vader op zoon (Laurens Ligthart) én hebben we twee extra reisbestemmingen aan ons assortiment toegevoegd: Turkije & Fuerteventura. Wilt u ook een Health Holiday ervaren? Of wilt u meer lezen over ons programma?

Lees meer informatie