Reinigingskuur voor lichaam en geest

Voelt u zich al tijden niet fit? Heeft u geen energie en kost alles moeite? Dan is het verstandig een reinigingskuur te volgen, zodat u zich kunt ontdoen van alle stapelingen in uw lichaam, weer nieuwe energie kunt opdoen en weer lekker in uw vel gaat zitten.

Onze reinigingskuur kunt u volgen in Portugal, Turkije of op het Canarische eiland Fuerteventura. Tijdens deze reinigingskuur volgt u een sapkuur met sportprogramma. Deze combinatie zorgt ervoor dat uw lichaam wordt gereinigd en dat uw gezondheid verbetert. Uiteraard heeft u tijdens de kuur voldoende tijd om volop te genieten van uw welverdiende vakantie. Zo komt ook de geest tot rust.

Wat is het effect van onze reinigingskuur?

Tijdens de reinigingskuur consumeert u uitsluitend geconcentreerde sappen, geperst uit verse groenten en vers fruit. Deze sappen hebben een reinigende invloed. Daarmee bedoelen we dat mineraalstapelingen worden opgelost, wat een grote schoonmaak van uw gehele lichaam betekent.

Verbeterde doorbloeding
Dankzij de sportmomenten komt u in beweging en zet u de longen, het hart en alle spieren aan het werk om u te bevrijden van blokkades in uw organen, weefsels en energiehuishouding. Uw bloed krijgt de kans om meer rode bloedlichaampjes aan te maken, die op hun beurt weer voor een betere zuurstoftoevoer naar alle organen zorgen.

Onze reinigingskuur zorgt voor een algehele verbeterde doorbloeding, waardoor al uw organen weer beter werken. Als plezierig bijkomend effect geeft dat een prachtig lijf, een stralende teint en een hoeveelheid energie waar u versteld van staat. Uw reuk- en smaakpapillen verbeteren en ook uw huid en haren zullen stralen.

Reinigingskuur

Wat is het programma van onze reinigingskuur?

Tijdens uw Health Holiday sport u drie keer per dag en nuttigt u dagelijks vier versgeperste sappen.

  1. U start de dag met een looptraining van één uur tot anderhalf.
  2. Bij terugkomst nuttigt u een citroensap aangelengd met water en vervolgens een vruchtensap, bestaande uit drie verschillende vruchten.
  3. Hierna is het tijd voor de bodyshape, denk hierbij aan yoga, pilates, circuittraining en boksen. Hierin brengt onze begeleiding zoveel mogelijk variatie, zodat u kunt bekijken wat u het meest aanspreekt en hiermee bij thuiskomst verder kunt gaan.
  4. Na de bodyshape krijgt u een thermosfles met de middagsap. Deze kunt u over de dag verdelen. Vervolgens heeft u de middag vrij om de omgeving te verkennen, te ontspannen en te genieten.
  5. In de namiddag start het aquajoggen, in het zwembad of de zee, welke 45 minuten duurt.
  6. In de avond volgt de avondsap, welke bestaat uit een groentesap van drie verschillende groente.

Verder mag u de gehele dag onbeperkt water en kruidenthee nuttigen. Het drinken van kruidenthee en mineraalwater helpt om alle afvalstoffen uit uw lichaam te spoelen.

Lees meer over ons programma

Professionele begeleiding

U volgt de reinigingskuur in een gevarieerde groep onder professionele Nederlandstalige begeleiding. Bij aankomst volgt er een intakegesprek, zodat onze begeleiding op de hoogte is van uw medische geschiedenis, mentale welzijn en einddoelen. Tijdens de kuur adviseren wij u over de opbouw naar vast voedsel en het aanpassen van uw huidige leefpatroon naar een gezonder leefpatroon.

Wij verzorgen de reinigingskuur van A tot Z én zijn lid van ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Zo kunt u bij ons boeken met een gerust hart en een gezond verstand.