Looptraining

Het sportprogramma start ’s ochtends met de looptraining, waarbij u gaat wandelen, Nordic Walken of hardlopen. U kunt tijdens deze training geheel uw eigen tempo aannemen. Wij beschikken over Nordic Walking stokken, welke voor u worden aangemeten. Omdat ieders conditie anders is, is dit over het algemeen een individueel gebeuren. Omdat u naar behoefte rust kunt nemen, kan iedereen dit volhouden.

Bodyshape

De bodyshape bestaat uit spierversoepelingsoefeningen zoals yoga, pilates en/of aerobics. Hierin wordt zoveel mogelijk variatie gebracht, zodat u ook oefeningen doet buiten uw comfortzone. Daarnaast zult u kennismaken met verschillende lessen, waardoor u kunt ondervinden uit welke activiteit u het meeste plezier haalt. Uw hele lichaam wordt onder handen genomen en het moet alle stijfheid verdrijven. Na een week buigt en strekt u zich als een rietje.

Aquatraining

De aquatraining, indien mogelijk in zee, is meer genieten dan afzien, alhoewel de spieren ook dan niet ontzien worden. Het is een bijzonder leuke bezigheid, die minimaal 45 minuten duurt. Het helpt de ongetrainde, overbelaste spieren te herstellen en is goed voor de versoepeling van uw lichaam. Tevens bent u met de aquabelt gewichtsloos, waardoor u beter en makkelijker uw spieren kunt trainen en oefeningen kunt doen die door de zwaartekracht onmogelijk zijn.

Verantwoord sporten

Tijdens het sportprogramma van Health Holidays kan iedereen zich inspannen op zijn/haar eigen niveau. Doe overal mee op een niveau waarvan u voelt dat u het aankunt. U merkt dan heel goed dat het elke dag beter gaat. Alles wat u doet, komt uw conditie ten goede. Houdt u er rekening mee dat uw lichaam veel rust nodig kan hebben om alle verstoppingen – het gevolg van jarenlang (veelal onbewust) onverantwoord eten – op te lossen en uit te scheiden. Luister daarom goed naar uw lichaam. Heeft u een keer uw dag niet, meldt dat dan aan de begeleiding en neem een ochtend of middag vrij.

U volgt het programma op eigen risico, wij bevelen u daarom streng aan het programma te volgen zoals aangegeven door Health Holidays. Indien u op eigen initiatief besluit aanpassingen te doen in het programma, dan is Health Holidays niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor de gevolgen.

Hoe onze gasten het sporten ervaren hebben