Maak met deze activiteiten in Portugal van uw gezondheidsreis een échte vakantie!

Dagelijks heeft u grotendeels de middag en avond vrij om te genieten van uw welverdiende vakantie.
In de Algarve is voldoende te beleven, zodat u deze tijd goed kunt benutten. Hier vindt u enkele mogelijkheden:

Bij de Day Spa volgt u een circuit van 45 minuten, zodat u optimaal en in alle rust kunt ontspannen in de sauna, jacuzzi, het Turkse bad en de hydromassagedouches. Gasten van Health Holidays kunnen hier, ná de bodyshape en het aquajoggen, gratis gebruik van maken. Daarnaast kunt u bij de receptie een reservering maken, mocht u op een ander tijdstip wensen te gaan. Uiteraard kunt u in de Day-Spa (tegen betaling) ook terecht voor diverse schoonheidsbehandelingen.

Bij de naastgelegen accommodatie Quinta do Rosal is een tennisbaan en minigolf aanwezig. Onze gasten mogen hier, tegen betaling, ook gebruik van maken.

Wilt u in uw vrije tijd de Algarve met de auto verkennen? Health Holidays heeft een samenwerking met een betrouwbare, goedkope verhuurder. De tarieven zijn afhankelijk van de huurperiode, neem hiervoor dan ook even contact met ons op of plaats een opmerking bij uw boeking dat u een huurauto wenst.

Het is absoluut de moeite waard een fiets of mountainbike te huren tijdens uw verblijf. Zo kunt u op een sportieve wijze de omgeving ontdekken. Hiervoor kunt u bij de begeleiding terecht.

Wilt u de omgeving eens op een andere manier ontdekken? Al rijdend te paard bent u hier koning te rijk! Hiervoor kunt u bij de receptie terecht.

De Algarve staat bekend om haar vele golfbanen, er zijn dan ook meerdere golfbanen in de omgeving van het hotel. Wilt u graag golfen tijdens uw verblijf? Dan kunt u bij ons meer informatie en prijzen opvragen. Wilt u uw golftas vanuit Nederland meenemen? Vergeet dit dan niet aan ons door te geven, zodat wij dit kunnen aanmelden bij de luchtvaartmaatschappij.

Imposante rotsformaties, grotten en spelonken kunt u langs vrijwel de gehele kust van de Algarve vinden, maar tussen Albufeira en Portimão vindt u de mooiste kustlijnen. Een boottocht langs de kust vanaf Benagil is de beste manier om de schitterende goudgele rotsformaties te zien en de grotten te bekijken. Deze grottentocht is bij de begeleiding te boeken.

Dit is één van de meest bijzondere bezienswaardigheden in de Algarve; de dolfijnen in de Atlantische Oceaan!
In de Algarve heerst er overal een gemoedelijke sfeer, zo ook onder vissers en dolfijnspotters. Vissers geven dan ook vaak aan de dolfijnspotters door waar de dolfijnen zitten, zodat de kans dat u de dolfijnen daadwerkelijk ziet, zeer groot is.

Deze tocht is één van de mooiste wandelingen die wij ooit hebben aangeboden. Deze wandeling, van 5,7 kilometer in een richting, volgt bijna ononderbroken de kliffen langs de kust van Portugal. Hij bestaat uit twee delen, waarvan het eerste deel over het algemeen voor de meeste personen goed te doen is. Het tweede deel is pittiger en dan ook alleen aan te raden voor mensen die goed ter been zijn, zonder heup- en/of knieklachten. Mocht u er niet zeker van zijn of u lichamelijk deze wandeling kunt volhouden, dan kunt u hiervoor even navraag doen bij onze sportbegeleiding.

Bij een vakantie in de Algarve mag een bezoek aan één van de typische markten in de regio eigenlijk niet ontbreken. Ze zijn er in alle soorten en maten. Kleurrijk, rumoerig, gezellig en een ware belevenis! In veel plaatsen is er slechts één keer per maand een markt. Onze begeleiding weet gelukkig waar de markt is gedurende uw Health Holiday. De markt misgelopen? Dan is er ook een groot winkelcentrum aan de rand van de stad Albufeira. Hier kunt u alles vinden op het gebied van elektronica, zodat u de mooiste foto’s kunt maken van de omgeving. Ook zijn er genoeg modewinkels om u zelf te trakteren op een nieuwe outfit!

Castelo dos Mouros

Silves ligt op zo’n 15 kilometer van de Vale d’El Rei en was van de 8e tot de 13e eeuw de hoofdstad van de Algarve onder invloed van de Moren. Het belangrijkste kenmerk van deze Portugese stad stamt dan ook uit deze tijd: Castelo dos Mouros, het Moorse kasteel, torent trots boven de stad uit. Het kasteel is een prachtig voorbeeld van Moorse bouwkunst. Het is volledig opgetrokken uit rood zandsteen uit de omgeving. Heel bijzonder zijn de enorme waterreservoirs in het kasteel. Tot het eind van de 19e eeuw voorzag het kasteel de hele bevolking en de dieren van Silves van zoet drinkwater. Het Moorse Kasteel is deels geopend voor bezoekers. Een bezoekje waard, want vanaf deze heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.

Sé de Silves

Vlakbij het imposante rode kasteel staat de kathedraal Sé de Silves. Hoewel de Sé de Silves de oudste kathedraal van de Algarve is, stamt het huidige gebouw echter uit de 15e eeuw. Een flinke aardbeving zorgde er in 1352 voor dat het hele gebouw instortte. Deze Gotische kathedraal is eveneens gemaakt van het rode zandsteen maar heeft witgepleisterde muren en is in de 20e eeuw gerenoveerd. Net als het Moorse kasteel niet te missen tijdens een bezoek aan Silves.

Lagos

Lagos ligt in het westen van de Algarve en beschikt samen met Sagres en kaap St. Vincent over een rijke geschiedenis van de zeevaarders en ontdekkingsreizigers die in de 15e eeuw vanuit het uiterste zuiden van Portugal opzoek gingen naar nieuwe werelden om te veroveren. De haven van Lagos was het centrale vertrekpunt van de zeevaarders. Tevens was dit van 1576 tot en met 1756 de hoofdstad van de Algarve en heeft het een nog bijna complete stadsmuur die dateert uit 1400. Buiten de stad, bij de haven, ligt het “Forte da Ponta da Bandeira”. Het diende als verdedigingsfort en is een van de best behouden forten van Portugal.

Sagres

Verder naar het westen ligt de plaats Sagres, welke wordt omgeven door mooie natuur, prachtige kliffen en schitterende stranden. Hier bouwde Prins Hendrik de Zeevaarder zijn fort aan de oceaan. Echt een bezoekje waard. Er is een reusachtig kompas, een kapel en men kan er een korte wandeling maken langs de kliffen en genieten van de schitterende uitzichten.

Kaap St. Vincent

Vanuit het fort heeft u het al zien liggen, het meest zuidwestelijke punt van het Europese vasteland; kaap St. Vincent (Cabo São Vicente). Op deze enorm hoge klif staat een 150 jaar oude vuurtoren op de ruïnes van een oud klooster. Men gelooft dat de kaap op heilige grond staat, maar bij zeer zwaar weer kan het er flink spoken en slaan de golven over de vuurtoren. Vrijwel altijd zijn er marktkraampjes waar u souvenirs kunt kopen.

In de omgeving van de accommodatie Vale D’el Rei zijn genoeg mooie plekken die u in korte tijd kunt bezoeken. Het mondaine Vilamoura werd in de jaren ’70 speciaal gebouwd voor het toerisme. Hier is het zien en gezien worden en de haven van deze stad ligt vol met grote, luxe jachten. Van een heel andere aard is het dorp Porches, welke bekend staat om zijn keramiek en aardewerk. Het is een dorp met smalle, steile straatjes waar u veel winkeltjes vindt met servies, tegels, potten en pannen. Ook een naar uw wens gemaakte typische Portugese tegel, ‘azulejo’, behoort tot de mogelijkheden voor een unieke souvenir.

Monchique ligt in het binnenland en is het meest bekend als ‘de tuin van de Algarve’. Het is zowel de naam van een dorp als van de omliggende bossen. De Foia is de hoogste berg van de Algarve; hij is 902 meter hoog. Naast bossen met kurkeiken, walnoten en talloze andere inheemse bomen kom je hier vooral eucalyptusbomen tegen. Het uiteindelijk doel is de top. Dit kan op talloze manieren: te voet, op een mountainbike of met een jeep.