Doe uzelf een sportvakantie cadeau!

Tijdens uw sportvakantie bij Health Holidays volgt u een sapkuur met een sportprogramma in Portugal, Turkije of op Fuerteventura. Hierbij heeft u voldoende vrije tijd om volledig tot rust te komen. Bovendien kunt u van uw welverdiende vakantie genieten met behulp van de prachtige omgeving en het prettige zonnige klimaat.

Trainen op uw eigen niveau

Uw sportvakantie bestaat uit looptraining, bodyshape en aquajoggen onder professionele Nederlandstalige begeleiding. De begeleiding biedt verschillende niveaus, zodat u zoveel mogelijk wordt uitgedaagd om buiten uw comfortzone te gaan.

Luister naar uw lichaam

Houdt er rekening mee dat uw lichaam veel rust nodig kan hebben om alle verstoppingen – het gevolg van jarenlang (veelal onbewust) onverantwoord eten – op te lossen en uit te scheiden. Luister goed naar uw lichaam. Heeft u een keer uw dag niet, meldt dat dan aan de begeleiding en neem een ochtend of middag vrij. Indien u, naast het sportprogramma, extra wilt trainen, dan verzorgt de gastvrouw voor extra sappen, zodat u zich goed blijft voelen.

Een heerlijk ontspannen massage bij Health Holidays in Turkije

Welk resultaat behaalt u met een sportvakantie?

Tijdens uw sportvakantie bent u drie keer per dag in beweging. Hiermee zet u de longen, het hart en alle spieren aan het werk om u te bevrijden van blokkades in uw organen, weefsels en energiehuishouding. Uw bloed krijgt nu de kans om meer rode bloedlichaampjes aan te maken, die op hun beurt weer voor een betere zuurstoftoevoer naar alle organen zorgen.

De positieve resultaten van een sportvakantie:

  1. Het vermindert hoge bloeddruk, cholesterol en diabetes 2 aanzienlijk. Sommige mensen kunnen zelfs helemaal stoppen met medicatie.
  2. Ook komen mensen dankzij onze sapvastkuur eindelijk af van hun sigaretten- en/of alcoholverslaving.
  3. En als u alleen maar gewicht wilt verliezen, dan bent u bij Health Holidays ook aan het juiste adres. Tijdens deze vakantie vallen vrouwen gemiddeld een halve kilo per dag af, en mannen één kilo per dag.

Een sportvakantie bij Health Holidays draait niet uitsluitend om gewichtsverlies. Het gaat om het herstellen van uw gezondheid, zodat u vol langdurige energie, enorm opgeknapt met een opgeruimd gemoed naar huis gaat.

Wat is het dagprogramma van uw sportvakantie?

U start ’s ochtends met de looptraining, waarbij u gaat wandelen, Nordic Walken, Roven of hardlopen. U dient tijdens deze training geheel uw eigen tempo aan te nemen. Roven is een combinatie tussen hardlopen en joggen, om de conditie te verbeteren met behulp van intervallen. Bovendien kunt u gebruik maken van een Polar hartslagmeter, zodat u tijdens uw sportvakantie gericht kunt trainen op vetverbranding of spieropbouw.

In vorm dankzij bodyshape
Na de vruchtensap is het tijd voor bodyshape. De bodyshape bestaat uit spierversoepelingsoefeningen zoals yoga, pilates en/of aerobics. Hier probeert de begeleiding zoveel mogelijk variatie in te brengen. Na een week buigt en strekt u zich als een rietje!

Ontspannen tijdens uw sportvakantie
Met de bodyshape eindigt het ochtendprogramma en heeft u alle tijd om te ontspannen en te genieten van uw welverdiende vakantie. Boek een massage bij onze begeleidsters of ga op pad om de omgeving te verkennen.

Gewichtloos trainen
In de namiddag wordt u verwacht bij de aquatraining. De aquatraining, indien mogelijk in zee, is meer genieten dan afzien. Het is een bijzonder leuke bezigheid, die minimaal 45 minuten duurt. Het helpt de ongetrainde, overbelaste spieren te herstellen en is goed voor de versoepeling van uw lichaam. Met de aquabelt bent u gewichtloos, waardoor u beter en makkelijker uw spieren kunt trainen en oefeningen kunt doen die door de zwaartekracht onmogelijk zijn.

Sapvasten

Naast het sporten bestaat uw sportvakantie ook uit een sapkuur. Onze sappen bevatten voldoende koolhydraten, zodat u zich goed blijft voelen. U zult merken dat het hongergevoel uitblijft, omdat uw lichaam alle benodigde stoffen in optimale vorm binnenkrijgt.

> Lees meer over sapvasten

Voor wie is deze sportvakantie geschikt?

Een sportvakantie is eigenlijk geschikt voor iedereen. Zieke mensen, gezonde mensen, slank of volslank, iedereen heeft baat bij een sportvakantie van Health Holidays.

  • Het gezelschap is altijd zeer gevarieerd.
  • Mensen van alle leeftijden treft u bij ons aan.
  • Het grootste gedeelte van onze gasten reist alleen.
  • Wanneer u niet aan alle activiteiten kunt meedoen, kunt u zich ook gewoon aanmelden. Indien nodig kan een aangepast programma worden samengesteld.

Let op: bij medicijngebruik bevelen wij u wel aan om altijd, voordat u boekt, uw behandelend arts te raadplegen.