Detox Sapkuur

De versgeperste sappen zijn zo samengesteld dat u alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt tijdens onze sapkuur. Het bevat alle vitamines, mineralen en aminozuren die een mens nodig heeft. Ter completering van alle acht essentiële aminozuren staat voor de leucine en iso-leucine koudgeperste olijfolie op tafel. De sappen bevatten ook nog zoveel koolhydraten dat u zich goed blijft voelen.

Sapvasten schema

Hoe fijner groenten en fruit in onze spijsverteringstelsel terecht komen, des te meer profijt ons lichaam ervan heeft. Van alle functies van het menselijk lichaam eist uw spijsvertering de meeste energie. Iedereen herkent wel het slaperige gevoel na een late of (te) grote maaltijd. Dit komt, doordat alle energie wordt gebruikt voor de verwerking van het voedsel. Bij Health Holidays consumeert u uitsluitend geconcentreerde sappen, geperst uit verse groenten en vers fruit.

Bij Health Holidays nuttigt u heerlijke versgeperste vruchten- en groentesappen

Versgeperste sappen voor een sapkuur

De citroensap aangelengd met water zorgt ervoor dat voedingsstoffen in de sappen optimaal kunnen worden opgenomen. De vruchtensap bestaat uit 3 verschillende vruchten (sinaasappel, appel en een dagelijks wisselende derde vrucht). De turbosap bestaat uit tomatensap. De groentesap bestaat uit 3 verschillende groenten (wortel, komkommer en een dagelijks wisselende derde groente). De dagelijks wisselende derde vrucht of groente voegt extra elementen toe en werkt specifiek.

Zonder vezels

In onze sappen zitten geen vezels, waardoor
– de sappen heel snel de darmwand kunnen passeren en alle voedingstoffen vrijwel direct in de bloedbaan komen.
– de sappen volledig opneembaar zijn, waardoor u er aanzienlijk minder van nodig hebt dan van normale voeding.
– het hongergevoel beperkt blijft en op een gezonde manier veel afvallen in een kort tijdsbestek mogelijk is.

Sapkuur Afvallen

Hoeveel u kunt afvallen met onze sapkuur is geheel afhankelijk van uw discipline en overgewicht. Gemiddeld vallen vrouwen een halve kilo en mannen zelfs één kilo per dag af.

Afvallen is voor veel van onze gasten een prettig voordeel van de sapkuur met het sportprogramma. Waar onze prioriteit echter ligt is dat, doordat uw lichaam geen energie kwijt is aan uw spijsvertering, alle energie gebruikt kan worden om uw lichaam tot in de diepste poriën en de kleinste adertjes en haarvaatjes te reinigen.

Sportprogramma

Benieuwd naar het sportprogramma?

Klik dan hier

Sapkuur Detoxen

De sappen hebben een reinigende (ontslakkende) invloed. Daarmee bedoelen we dat mineraalstapelingen worden opgelost, wat een grote schoonmaak van uw gehele lichaam betekent. Onze detoxkuur zorgt voor een algehele verbeterde doorbloeding, waardoor al uw organen weer beter werken en wat verlaging van biologische leeftijd betekent. Iedereen zal zich weer vele jaren jonger voelen. Maar er kunnen nog meer positieve invloeden ontstaan, zoals het aanzienlijk verminderen of stoppen met medicatie tegen hoge bloeddruk en/of cholesterol en diabetes 2. En het eindelijk kunnen afkomen van een rook- en/of alcoholverslaving. U zult merken dat u zoveel meer energie heeft dan voorheen en deze energie nog maanden kunt gebruiken. Uw reuk- en smaakpapillen verbeteren en ook uw huid en haren zullen stralen.

Lichaam ontgiften

Om u maximaal baat te laten hebben van het ontgiften, gaat effectiviteit bij ons boven de ideale smaak en variëteit. U zult bij ons dan ook geen alternatief tegenkomen, zoals een warme soep of bouillon in de avond. Verhitting van groenten werkt het ontgiften geheel tegen. Alleen door rauwe en verse sappen kunt u uw lichaam geheel en goed reinigen. Na de eerste dagen wat wennen, gaat u zich steeds beter voelen. Het is dringend aanbevolen tot en met de laatste dag de sapkuur vol te houden. Als u dat niet doet, dan doet u uzelf tekort. In een week bereikt u, waar u anders maanden of zelfs jaren over doet.

Verantwoord kuren

Houdt er rekening mee dat uw lichaam veel rust nodig kan hebben om alle verstoppingen – het gevolg van jarenlang (veelal onbewust) onverantwoord eten – op te lossen en uit te scheiden. Luister daarom goed naar uw lichaam. Heeft u een keer uw dag niet, meldt dat dan aan de begeleiding en neem een ochtend of middag vrij. U volgt het programma op eigen risico, wij bevelen u daarom streng aan het programma te volgen zoals aangegeven door Health Holidays. Indien u op eigen initiatief besluit aanpassingen te doen in het programma, dan is Health Holidays niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor de gevolgen.

Let op: Door het sapvasten kunnen lichamelijke veranderingen optreden. Raadpleeg daarom bij medicijngebruik, voordat u boekt, altijd uw behandelend arts. Mocht uw arts vragen over het programma hebben, dan kan hij/zij gerust contact met ons opnemen.

Prijzen & Boeken

Wilt u een sapkuur met sportprogramma boeken? Bekijk één van onderstaande bestemmingen en boek via de pagina Prijzen & Boeken:

Portugal

Turkije

Fuerteventura

Heerlijke versgeperste sappen nuttigt u tijdens de sapkuur bij Health Holidays