Maak met deze activiteiten in Turkije van uw gezondheidsreis een échte vakantie!

Dagelijks heeft u grotendeels de middag en avond vrij om te genieten van uw welverdiende vakantie.
Rondom Kaş is voldoende te beleven, zodat u deze tijd goed kunt benutten. Hier vindt u enkele mogelijkheden:

Bij de Hammam in Kaş krijgt u een scrub van uw lichaam, een inzeping van de huid en een klassieke oliemassage. Een Hammam is op locatie te reserveren bij onze begeleiding.

Wekelijks wordt er, bij voldoende animo, een boottocht georganiseerd. Deze tocht begint na het ochtendprogramma en de les aquajoggen wordt vanaf de boot gegeven. De boot vaart langs diverse eilandjes, waar u heerlijk kunt genieten van de mooie omgeving en kunt zwemmen / snorkelen in de mooiste wateren.

Op vrijdag is er een markt in Kaş. Op deze markt vindt u groente, fruit, geitenkaas en diverse kruiden. Naast deze producten staan er ook kraampjes met kleding, schoenen en sieraden. Genoeg te zien dus!

In het hotel kunt u een manicure en/of pedicure krijgen. U kunt hierbij geheel uw eigen wensen doorgeven zoals bijvoorbeeld een french manicure. Een manicure / pedicure is op locatie te reserveren bij onze begeleiding.

Voor de echte durfal is er de mogelijkheid tot paragliden. U maakt een tandemsprong met de piloot, waarbij een speciaal ontwikkelde tweepersoons parachute wordt gebruikt. De piloot stuurt en u geniet van het schitterende uitzicht. Uiteindelijk landt u weer in de haven van Kaş. Voor paragliden kunt u terecht bij onze begeleiding op locatie.

De “Verborgen Vallei” is één van de langste en diepste kloven van Turkije. De kloof met zijn mystieke en fascinerende lijmstenen wanden is door het verschuiven van aardplaten en erosie van water ontstaan. Wadend door het water onder kleine watervallen door, kunt u onderweg een modderbad nemen. Geniet van het gezang van de vogels en het ruisen van de rivier. Bij voldoende animo wordt een excursie naar de Saklikent kloof georganiseerd.

Patara kreeg zijn bekendheid door het orakel van Apollo dat hier was gevestigd. Orakels, die zich in tempels bevonden die alleen tijdens de winter open waren, waren personen die antwoord gaven op vragen die betrekking hadden op de toekomst. In Patara kunt u het volgende zien: de stadspoort met diverse inscripties, een tempel met fraai tegelwerk, de ruïnes van een groot badhuis, een theater en een oude graanopslag dat behalve het dak nog volledig intact is.

Xanthos was een onafhankelijke stad tot aan 545 BC. Wanneer de Perzen Xanthos belegerde, brachten de Xanthiërs daarop hun vrouwen en kinderen, bezittingen en slaven bijeen in de burcht en staken die in brand. Zelf trokken ze vervolgens ten strijde en vochten tot de laatste man. Er is nog veel van het oude Xanthos bewaard gebleven; een Romeins theater, tempel, een 8 meter hoge graftombe en een obelisk met gegraveerde tekst. In de Romeinse Acropolis liggen de ruïnes van een groot klooster, dat recentelijk is opgegraven. De mozaïeken en het marmeren bad zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Bij voldoende animo wordt een excursie naar Patara / Xanthos georganiseerd.

In Kaş zijn er verschillende duikscholen waar u een complete duikcursus kunt volgen, maar ook een dag duiken behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Een dag duiken of een duikcursus is op locatie te reserveren bij onze begeleiding.

De beroemde basiliek van Nicolaas van Myra werd gebouwd in de 6e eeuw. Sint-Nicolaas wel te verstaan, bij ons bekend van het strooien en zie-ginds-komt-de-stoomboot. Aan monniken werd de opdracht gegeven om de tombe van Nicolaas te bewaken voor pelgrims. Hierbinnen bevinden zich nog enkele mozaïeken (onder andere de vloer is gemaakt van opus sectile; een mozaïek van gekleurd marmer) en sarcofagen uit de vroegchristelijke periode. Er zijn nog steeds enkele beenderen van Nicolaas aanwezig en voor de basiliek is een monument voor hem geplaatst. Bij voldoende animo wordt een excursie naar Myra (Demre) georganiseerd.

Vanuit de haven in Kaş kunt u op de boottaxi stappen. Deze boot brengt u naar één van de eilandjes nabij Kaş, zoals Limanazgi beach. U betaalt hier 15 Turkse Lira voor. Deze prijs is inclusief de heen- en terugreis van de boot en een strandbed op het eilandje. Wanneer u terug wilt naar de haven, kunt u op een willekeurige boot bij de steiger stappen.

Recht tegenover het schiereiland van Kaş ligt het Griekse eiland Kastelorizo (in het Turks Meis) waar vanuit Kaş dagelijks vele boten naar toe varen. Wilt u dus tijdens uw sapkuur zowel in Turkije als in Griekenland zijn geweest, dan is dat mogelijk! Een dag Meis is op locatie te reserveren bij onze begeleiding.