Altijd al een detoxkuur willen volgen?

In onze rusteloze maatschappij is het erg lastig om thuis een detoxkuur te volgen, continu komt u in de verleiding of wordt u afgeleid door dagelijkse bezigheden. Tijdens een detoxkuurvakantie bij Health Holidays kunt u wel uw lichaam ontgiften en tegelijkertijd geheel tot rust komen.

Wilt u de dag starten met positieve energie en voelen dat uw lichaam en geest weer één zijn?
Wilt u weer zorgeloos door het leven kunnen gaan?

Bekijk onze bestemmingen

Detoxkuur, sapvasten, kuren, ontslakken…

Met betrekking tot een detoxkuur komt u op internet veel verschillende termen tegen zoals detoxen, sapvasten, ontgiften, kuren en ontslakken. Uiteindelijk hebben deze begrippen dezelfde betekenis; het lichaam ontdoen van gif- en afvalstoffen. De vertaling van het Engelse woord ‘detoxen’ staat gelijk aan het Nederlandse woord ‘ontgiften’. Sapvasten is de methode om uw lichaam te ontgiften. Ontslakken is een gevolg van het sapvasten. Tijdens het sapvasten worden uw darmen gereinigd van achtergebleven afvalstoffen, de slakken.

Waarom is detoxen zo belangrijk?

Hoewel het menselijke lichaam zeer flexibel en zelfregulerend is, zal op een bepaald moment ook uw lichaam de verwoestende gevolgen van uw eetpatroon niet meer aankunnen. Essentiële organen en vaten raken verstopt door plaque, waardoor er geen optimale doorbloeding kan plaatsvinden. Deze slechte doorbloeding leidt tot verstoringen in uw stofwisseling, bloedarmoede, een hoog cholesterolgehalte, jicht, hoge bloeddruk, schildklierproblemen, lusteloosheid en overgewicht. Het zijn allemaal vervelende gevolgen organen die slecht functioneren.

Het resultaat van uw detoxkuur

Onze detoxkuur zorgt voor een verbeterde doorbloeding waardoor al uw organen weer beter werken. Door ons sportprogramma wordt uw lichaam in beweging gezet. Hierdoor zet u de longen, het hart en alle spieren aan het werk om zuurstof en voedingsstoffen door uw lichaam te verspreiden. Uw bloed krijgt de kans om meer rode bloedlichaampjes aan te maken, die op hun beurt weer voor een betere zuurstoftoevoer naar alle organen zorgen. U geeft uzelf lichamelijk en geestelijk een grote schoonmaak.

detoxkuur

Een detoxkuur bij Health Holidays

Bij Health Holidays volgt u een detoxkuur met sportprogramma op een zonnige bestemming in Portugal, Turkije of op het Canarische eiland Fuerteventura. U nuttigt vier versgeperste sappen van groente en fruit en sport drie keer per dag. De versgeperste sappen zijn zo samengesteld dat u alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt.

In tegenstelling tot veel andere detoxkuren zitten in onze sappen geen vezels, waardoor:

  • de sappen heel snel de darmwand kunnen passeren en alle voedingstoffen vrijwel direct in de bloedbaan komen.
  • de sappen volledig opneembaar zijn, waardoor u er aanzienlijk minder van nodig hebt dan van normale voeding.
  • het hongergevoel beperkt blijft en op een gezonde manier veel afvallen in een kort tijdsbestek mogelijk is.

Na enkele dagen detoxen zult u merken dat het hongergevoel uitblijft, omdat uw lichaam alle benodigde stoffen in optimale vorm binnenkrijgt. Uw lichaam krijgt eindelijk de gelegenheid om alle afvalstoffen te verwijderen.

> Lees meer over sapvasten

Professionele begeleiding

Wanneer u een detoxkuur bij Health Holidays boekt, krijgt u uitgebreide documentatie over het programma. Uiteraard volgt u de detoxkuur onder professionele Nederlandstalige begeleiding en begeleiden wij u ook voorafgaand aan en na afloop van uw vakantie met een afbouw- en opbouwperiode.

Wenst u één-op-één begeleiding? Ook dat is mogelijk. Wij maken graag een offerte op maat voor u!

Uw reisgenoten

U volgt deze afslankreis in een groep. Het gezelschap is altijd zeer gevarieerd. Mensen van alle leeftijden treft u bij ons aan, vele jongeren, heel verstandige zeventigers die alles uit het leven willen halen, zowel mannen als vrouwen, individuen en duo’s. Het grootste gedeelte van onze gasten reist alleen. Met gelijkgestemde zielen zult u deze zeer gezonde en gezellige kuurreis gaan ondervinden.