Algarve

Ruim 38 jaren geleden is Health Holidays in de Algarve van Portugal gestart met haar gezondheidsreizen. Hier hebben inmiddels duizenden gasten een sapkuur met sportprogramma gevolgd onder professionele begeleiding. Tegen zeer aantrekkelijke reissommen kunt u verblijven in het bijzondere viersterrenhotel Vale d’El Rei in Carvoeiro.

De Algarve is de meest zuidelijke regio van Portugal, gelegen aan de Atlantische Oceaan en beslaat de gehele breedte van Zuid-Portugal. Met een subtropisch klimaat heeft het jaarlijks een gemiddelde van ruim 3000 zonuren. Haar naam is afkomstig van het Arabische El-Gharb, wat west betekent. Het is 600 jaar lang bezet geweest door de Moren. Hiervan zijn echter, op enkele stads- en kasteelmuren in Silves en Tavira na, weinig overblijfselen. Uit de Romeinse periode zijn er nog diverse bruggen en ruïnes te vinden.

Wereldwijd staat de Algarve bekend om haar mooie kilometerslange zandstranden en de prachtige golfbanen. Met 35 velden en een heerlijk klimaat is het hier een paradijs voor liefhebbers van deze sport. Langs de kust vindt u verder ook talrijke zandstranden gelegen tussen rustige, kleine baaien. Deze zijn omgeven door unieke grotten, spelonken en rotsformaties.

Naast de vele stranden is het landschap zeer gevarieerd met een heuvelachtig binnenland. Dit heuvelachtige gebied, hoogste top Foia (902 m) bij Monchique, is dun bevolkt. Hier is handarbeid nog steeds de voornaamste bron van inkomsten. Eucalyptus, pijnbomen en lavendel groeien het hele jaar door in overvloed, terwijl in de maanden januari en februari amandelbomen de heuvels met een wit laken bedekken.

Lees meer over de accommodatie

Onze accommodatie in Portugal Vale d'El REi
De prachtige kust van de Algarve in Portugal

Carvoeiro

De locatie van het viersterrenhotel Vale d’El Rei is rustig gelegen en biedt een prachtige natuurlijke omgeving.

In de omgeving van Vale d’El Rei vindt u onder andere de plaatsen: Carvoeiro, Lagoa en Porches. Onbedorven door hoogbouw ligt het pittoreske vissersplaatsje Carvoeiro tussen en tegen de rotsen. Boven op de klif zijn de overblijfselen van de muren van een fort te vinden. Hier heeft u een schitterend uitzicht over de oceaan en de kliffen van Cabo (kaap) Carvoeiro. Zo’n 500 meter daarvandaan vindt men de door zee en wind gevormde rotsformaties van Algar Seco, een trap van maar liefst 134 treden brengt u naar verscheidene grotten en spelonken.

Op de zandstranden van Benagil, Marinha en Armação de Pera kunt u prachtige wandelingen maken en tevens genieten van de vele zonnestralen die de Algarve te bieden heeft. Wilt u een bijzondere wandeling doen? Dan raden wij absoluut de Zeven Hangende Valleien wandeling aan.

Voor surfers en duikers zijn er in de Algarve volop mogelijkheden. In deze regio kunt u ook verschillende boottochten maken, waaronder dolfijnen spotten, vistochten, vogelspotten en een grottentour.

Bent u tijdens uw gezondheidsreis toe aan een cultureel verzetje?
Dan is Silves een echte aanrader.

Health Holidays biedt u op deze locatie een uitgebreid programma met activiteiten aan, zodat u van uw gezondheidsreis een leuke vakantie kunt maken. Hiervoor beschikken wij over een bus, welke in de ochtend tevens wordt gebruikt om onze gasten naar de prachtige locatie (+/- 15 min.) van de looptraining te vervoeren.