De sapkuur en het sportprogramma

Wanneer u een spectaculaire gezondheidsreis bij Health Holidays boekt, krijgt u uitgebreide documentatie over de sapkuur en het sportprogramma. Uiteraard begeleiden wij u ook voorafgaand aan en na afloop van uw gezondheidsreis met een afbouw- en opbouwperiode.

Aankomst

Bij aankomst op de luchthaven van de desbetreffende bestemming wordt u door onze transferbus rechtstreeks naar de accommodatie gebracht. Na aankomst bij de accommodatie wordt u door de begeleiding rondgeleid en leert u uw medesappers kennen onder het genot van een welkomstsapje.

Intakegesprek

Ter plaatse krijgt u een intakegesprek met onze zeer betrokken begeleiding, zodat uw medische achtergrond, mentale welzijn en einddoelen bij hen bekend zijn. Tijdens dit intakegesprek worden tevens uw bloeddruk en hartslag gemeten en uw lichaam gewogen. Op deze manier kunnen zij u de persoonlijke aandacht bieden die u nodig heeft.


Ontspanning

Ontspanning is tevens belangrijk tijdens de sapkuur. Het programma is zó samengesteld dat u hiervoor voldoende tijd heeft. Alles mag, niets moet.

Tip: Neem een massage!

De kosten voor een massage zijn € 65,- per uur en € 40,- per half uur. Een massage biedt naast pure ontspanning ook fysiologische effecten. Het is goed voor de bloedsomloop en bevordert de lymfewerking, waardoor afvalstoffen sneller worden verwijderd en er geen vochtophopingen optreden. Een massage laat uw spieren rekken en ontspannen, maakt ze soepeler, vergroot de bewegingsuitslag en biedt hulp bij het herstel van geblesseerde spieren.

Het dagprogramma

U start de dag met een looptraining. Afhankelijk van uw conditie gaat u tijdens deze looptraining wandelen, Nordic Walken, Roven of hardlopen.

Hierna krijgt u een glas citroensap aangelengd met water.
Na een kwartier nuttigt u een heerlijke versgeperste vruchtensap bestaande uit 3 verschillende vruchten.

Na de vruchtensap is het tijd voor de bodyshape. De bodyshape bestaat uit spierversoepelingsoefeningen zoals aerobics, yoga of pilates. Met de bodyshape eindigt het ochtendprogramma en heeft u alle tijd om te ontspannen en te genieten van uw welverdiende sapkuur vakantie. De turbosap, bestaande uit komkommer- en tomatensap, staat tevens voor u klaar in een thermosfles. Deze kunt u verdelen over uw vrije middag en meenemen naar bijvoorbeeld de Day-Spa, de golfbaan of het strand.

In de namiddag krijgt u een aquatraining. Met de aquabelt bent u gewichtloos, waardoor u beter en makkelijker uw spieren kunt trainen en oefeningen kunt doen die door de zwaartekracht onmogelijk zijn.

’s Avonds krijgt u een versgeperste groentesap bestaande uit 3 verschillende groenten.

Tijdens de sapmomenten zal de begeleiding u informatie geven en heeft u alle gelegenheid om vragen te stellen. Verder mag u de gehele dag onbeperkt water en kruidenthee drinken.

Prijzen & Boeken

Wilt u onze sapkuur met sportprogramma boeken? Bekijk één van onderstaande bestemmingen en boek via de pagina Prijzen & Boeken:

Portugal

Turkije

Fuerteventura