Detox Vakantie van binnenuit

Het woord detox en detox vakantie wordt tegenwoordig erg veel gebruikt. Zo kunt u detox thee, detox tabletten, detox supplementen en zelfs voetpleisters kopen. Maar in hoeverre ontgift u uw lichaam hiermee nu echt?

Gezondheid komt van binnenuit, een detox van uw lichaam werkt dan ook alleen van binnenuit. Om uw lichaam een echte detox te laten ondergaan, zijn er doortastende maatregelen nodig.

Reinig uw lichaam met een gezondheidsreis

Tijdens onze detox vakantie ontgift u uw lichaam op de meest natuurlijke wijze. U nuttigt dagelijks vier versgeperste sappen van groente en fruit, onverhit en zonder toevoegingen. Ook kunt u dagelijks meedoen aan drie verschillende sportmomenten, bestaande uit een looptraining, een bodyshape en een aquatraining. Hierin brengen we veel variatie en verschillende niveaus, zo is er voor ieder wat wils. Plezier tijdens het sporten is zeer belangrijk, zodat u dit ook na de detox blijft volhouden.

Versgeperste detox sappen

In onze sappen zitten geen vezels, waardoor de sappen heel snel de darmwand kunnen passeren en alle voedingsstoffen vrijwel direct in de bloedbaan terecht komen. Bovendien zijn de sappen hierdoor volledig opneembaar, zodat u aanzienlijk minder nodig heeft dan van vaste voeding.

De sappen zijn zo samengesteld dat u alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. Het bevat alle vitamines, mineralen en aminozuren die een mens nodig heeft. Eiwitten worden opgebouwd uit aminozuren. Behalve methionine, leucine en isoleucine zitten alle benodigde aminozuren (eiwit-elementen) in wortelsap. Maar methionine zit onder andere in uw dagelijkse appelsap en leucine/isoleucine zit in de koudgeperste olijfolie. De sappen bevatten bovendien voldoende koolhydraten, zodat u zich goed blijft voelen en het hongergevoel beperkt blijft.

Lees meer over onze sapkuur

Aquajoggen tijdens uw sapvastenkuur bij Health Holidays in Portugal

Het resultaat van onze detox methode

Van alle functies van het menselijke lichaam eist uw spijsvertering de meeste energie. Dankzij onze sappen krijgt uw spijsverteringssysteem rust, waardoor de vrijgekomen energie ten goede komt aan de sportmomenten én de detox van uw lichaam. Ook zal de energie worden gebruikt om uw lichaam tot in de diepste poriën en de kleinste adertjes te reinigen. Opgeslagen gifstoffen worden afgevoerd, zodat alle organen weer optimaal kunnen functioneren.

Verbeterde zuurstoftoevoer

Naast het sapvasten leert u, dankzij het sportprogramma, hoe u zich op de juiste manier kunt inspannen. Door regelmatig te bewegen zet u de longen, het hart en alle andere spieren aan het werk om u te bevrijden van blokkades in uw organen, weefsels en energiehuishouding. Uw bloed krijgt nu de kans om meer rode bloedlichaampjes aan te maken, die op hun beurt weer zorgen voor een betere zuurstoftoevoer naar alle organen.

Uw detox vakantie reisgenoten

U volgt onze detox in een gezellige groep met mensen van alle leeftijden. Ruim 80% van onze gasten reist alleen en het is dan ook niet noodzakelijk om een reisgenoot te zoeken. Bovendien zijn alle activiteiten geheel vrijblijvend. Alles mag, niets moet!

Bestemmingen

Als reisorganisatie van gezondheidsvakantieszorgen wij ervoor dat u kunt ontstressen. Daarom organiseren wij de gehele sapkuurreis van vertrek tot thuiskomst voor u. Onze gezondheidsreizen vinden plaats op prachtige bestemmingen zoals de Algarve in Portugal, het charmante Kaş in Turkije en het gezellige Corralejo op het Canarische eiland Fuerteventura.

Lees meer over onze bestemmingen

Reisbegeleiding

Uw detox reis wordt van A tot Z verzorgd en onze reissom is inclusief vlucht. Ontzorgen doen we vanaf het moment van boeken tot en met thuiskomst. U krijgt uitgebreide informatie over wat u kunt verwachten van de detox, waar u op moet letten, hoe u zich het beste kunt voorbereiden en wat u dient mee te nemen. Ook vallen onze reizen onder de zekerheid en garantie van het ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Zo weet u dat u bij een betrouwbare partij uw vakantie boekt.

Voorbereiding op uw reis

Wanneer u een detoxkuur bij Health Holidays boekt, krijgt u uitgebreide documentatie over de sapkuuren het sportprogramma. Uiteraard begeleiden wij u ook voorafgaand aan en na afloop van uw sapkuurmet een afbouw- en opbouwperiode.

Begeleiding ter plaatse

Ter plaatse krijgt u een intakegesprek met onze zeer betrokken Nederlandstalige begeleiding, zodat uw medische achtergrond, mentale welzijn en einddoelen bij hen bekend zijn. Tijdens dit intakegesprek worden tevens uw bloeddruk en hartslag gemeten en uw lichaam gewogen. Op deze manier kunnen zij u de persoonlijke aandacht bieden die u nodig heeft.

Wenst u één-op-één begeleiding? Ook dat is mogelijk. Wij maken graag een offerte op maat voor u!

Wat is inbegrepen?

Een detox vakantie is te boeken vanaf € 999,- voor een 8-daagse reis. In de reissom zijn de volgende aspecten standaard inbegrepen:

  • Vlucht inclusief handbagage
  • Transfer vanaf de luchthaven naar de accommodatie en vice versa
  • Verblijf in de door u gekozen type kamer
  • Sapkuur en sportprogramma onder professionele Nederlandstalige begeleiding
  • Persoonlijk intakegesprek en eindevaluatie
  • Onbeperkt water en kruidenthee
  • Uitgebreide informatie voorafgaand aan / gedurende de reis en bij thuiskomst
  • Goedgevulde healthybag voor uw terugreis
  • Zekerheid en (financiële) garantie van ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Daarnaast kunnen er per bestemming extra aspecten bij de reissom zijn inbegrepen. Denk hierbij aan draadloos internet, entree tot de Day Spa of leuke uitstapjes.

Wilt u meer weten over het programma, de bestemmingen en de accommodaties van onze gezondheidsvakanties? Vraag kosteloos onze brochure aan!