Al ruim 35 jaar organiseren we retreats!

Bent u hard op zoek naar rust en ontspanning voor uzelf?
Lukt het niet om negatieve gedachten om te zetten in positieve?
Ontbreekt alle energie om een start te kunnen maken aan een gezonder leefpatroon?

Gun uzelf dan het beste cadeau dat u een ander zou willen geven, namelijk; een goede gezondheid!

Kies daarom voor onze volledig verzorgde, en vooral gezonde retreat. Tijdens deze retreat volgt u een sapkuur met een sportprogramma, waardoor uw lichaam en geest weer in balans komen met elkaar. Zie het als een volledige reset, waardoor u nieuwe energie krijgt, welke u thuiskomst ook nog lang kunt vasthouden. Ook is er voldoende tijd gedurende de retreat om volledig tot rust te komen en positieve gedachtes om te zetten in waardevolle acties. Zo krijgt u weer grip op uw leven en kunt u uw vrije tijd besteden aan de voor u belangrijkste personen en aangelegenheden.

Retreats naar het buitenland

Gedurende het jaar bieden wij diverse retreats naar Portugal, Turkije en het Canarische eiland Fuerteventura. Ruim 90% van onze gasten reist alleen, waardoor het eenvoudig is tijdens uw retreat nieuwe contacten op te doen. Ons motto is: Alles mag, niets moet. Neem tijd voor uzelf en doe tijdens de retreat, maar vooral ook bij thuiskomst, waar u het meest gelukkig van wordt.

Tijdens de retreat nuttigt u vier sappen per dag en mag u onbeperkt water en kruidenthee nuttigen. Het lijkt strikt, echter zult u merken dat het helemaal niet zoveel moeite kost. Via onze sappen krijgt u namelijk alle benodigde voedingsstoffen binnen en ook voldoende energie om drie keer per dag te sporten én te genieten van uw welverdiende vakantie.

Een heerlijk ontspannen massage bij Health Holidays in Turkije

In tegenstelling tot veel andere sapkuren zitten in onze sappen geen vezels, waardoor:

  • de sappen heel snel de darmwand kunnen passeren en alle voedingstoffen vrijwel direct in de bloedbaan komen.
  • de sappen volledig opneembaar zijn, waardoor u er aanzienlijk minder van nodig hebt dan van normale voeding.
  • het hongergevoel beperkt blijft en op een gezonde manier veel afvallen in een kort tijdsbestek mogelijk is.

Na enkele dagen detoxen zult u merken dat het hongergevoel uitblijft, omdat uw lichaam alle benodigde stoffen in optimale vorm binnenkrijgt. Uw lichaam krijgt eindelijk de gelegenheid om alle afvalstoffen te verwijderen.

Lees meer over sapvasten

gezondheidsreizen

Wat is het programma van de retreat?

  1. U start de dag met een looptraining van één uur tot anderhalf.
  2. Bij terugkomst nuttigt u een citroensap aangelengd met water en vervolgens een vruchtensap, bestaande uit drie verschillende vruchten.
  3. Hierna is het tijd voor de bodyshape, denk hierbij aan yoga, pilates, circuittraining en boksen. Hierin brengt onze begeleiding zoveel mogelijk variatie, zodat u kunt bekijken wat u het meest aanspreekt en hiermee bij thuiskomst verder kunt gaan.
  4. Na de bodyshape krijgt u een thermosfles met de middagsap. Deze kunt u over de dag verdelen. Vervolgens heeft u de middag vrij om de omgeving te verkennen, te ontspannen en te genieten.
  5. In de namiddag start het aquajoggen, in het zwembad of de zee, welke 45 minuten duurt.
  6. In de avond volgt de avondsap, welke bestaat uit een groentesap van drie verschillende groente.

Verder mag u de gehele dag onbeperkt water en kruidenthee nuttigen. Het drinken van kruidenthee en mineraalwater helpt om alle afvalstoffen uit uw lichaam te spoelen.

Lees meer over ons programma

Blijvend effect

Uiteraard wil iedereen een blijvend effect overhouden aan de retreat. Daarom wordt u voorafgaand aan, tijdens en na de reis professioneel begeleid door onze Nederlandstalige begeleiding. Ter plaatse krijgt u een intakegesprek met deze begeleiding, zodat uw medische achtergrond, mentale welzijn en einddoelen bij hen bekend zijn. U kunt tijdens uw verblijf met al uw vragen bij hen terecht.

U volgt deze retreat in een groep. Het gezelschap is altijd zeer gevarieerd. Mensen van alle leeftijden treft u bij ons aan, vele jongeren en heel verstandige vijftigers die alles uit het leven willen halen, zowel mannen als vrouwen, individuen en duo’s. Het grootste gedeelte van onze gasten reist alleen. Met gelijkgestemde zielen zult u deze zeer gezonde en gezellige retreat gaan ondervinden.

De begeleiders adviseren u ook over gezonde voeding en het weder opbouwen van uw voeding thuis. Uw ingewanden hebben namelijk ook de vakantie van hun leven gehad en vinden het bij thuiskomst wel zo prettig om geleidelijk weer voor u aan de slag te gaan. Daardoor blijft u zich ook prettig voelen en bent u beter opgewassen tegen alle spanningen die het leven met zich meebrengt.

Wenst u één-op-één begeleiding? Ook dat is mogelijk. Wij maken graag een offerte op maat voor u!