FitDutchies op detoxkuur bij Health Holidays – deel 1

Juliët Stegeman van FitDutchies heeft onze detoxkuur in Turkije gevolgd:

Morgen is het dan eindelijk zover, ik ga op vakantie. Dit keer geen feestvakantie, skivakantie of stedentrip.Maar even iets heel anders. Ik ga namelijk op een 8 daagse vakantie naar Kas in Turkije voor het volgen van een DETOX kuur bij Health Holidays.

Detox kuur? Ja, je leest het goed. Internet en Instagram staan er vol mee en daarnaast klinkt het ook nog eens behoorlijk fancy, maar wat is het eigenlijk?

“Detoxen: Een manier om jouw lichaam te ontgiften en te reinigen. Dat wil zeggen: je ondersteunt jouw lijf bij het afbreken van ongewenste stoffen in jouw lichaam.”

Dat klinkt aantrekkelijk. Eerder heb ik me ook al eens gewaagd aan een zogeheten “lichaamsreinigingskuur”, maar door mijn drukke en vooral sociale leven vond ik het moeilijk zo’n kuur volledig af te maken. Hierdoor week het uiteindelijke resultaat af van mijn verwachtingen en heb ik destijds naar mijn idee niet het ultieme detox resultaat weten te bereiken.

Maar wat als…..ik mezelf de tijd en de rust gun om dit gedurende een vakantie met mensen, die hetzelfde doel hebben, onder professionele begeleiding te ervaren? Welke effecten zal dit dan op mijn lichaam en geest hebben?

Mijn motto: ‘bij zijn is mee maken’, is hier dan ook erg toepasselijk. Ik kan daarom dus ook niet wachten om morgen van start te gaan met de sapkuur en het sportprogramma van Health Holidays. Een organisatie met maar liefst 30 jaar ervaring op het gebied van gezondheidsreizen (sapkuurvakanties inclusief sportprogramma). Ik ben naar mijn idee dus in goede handen!

Vorige week ben ik op advies van Health Holidays begonnen aan mijn voorbereiding. Vanwege mijn, doorgaans, gezonde eetpatroon was de voorbereiding niet extreem, echter moest ik wel vaarwel zeggen tegen mijn daily shot of cafeïne, HELP! Maar het is me gelukt; ik heb rustig afgebouwd, zodat de ontwenningsverschijnselen tijdens de sapkuur worden beperkt.

Mijn koffer is ingepakt, dit keer met sneakers en sportkleding (items welke ik normaal gesproken vooral thuis zou laten wanneer ik op vakantie ga). Maar het allerbelangrijkste; ik ben ready voor deze uitdaging en heb er enorm veel zin in.

Lees hier deel 2 van de ervaring van FitDutchies bij Health Holidays!

maart 27, 2018