FitDutchies op detoxkuur bij Health Holidays – deel 2

DETOX HOLIDAY IT IS…

De eerste drie dagen van mijn Health Holidays sapkuur zijn: accomplished!! En YES dit voelt goed.. en zo voel ik me (naar omstandigheden) ook!

Laat ik beginnen met de dagplanning, om zoveel mogelijk structuur te hebben is deze voor de hele week hetzelfde:

07:30 Begint de groep met een prachtige looptraining, wandelend door de mooie bergen van Kaş. Deze looptraining van ongeveer 5,7 kilometer is een perfect begin van de dag en een goede manier om de stofwisseling opgang te brengen.

09:00 De eerste sap mag genuttigd worden (feest), een verse citroenjuice aangelengd met water. (Geloof mij deze sap smaakt heerlijk na een wandeling van bijna anderhalf uur!)

09:30 Ochtendsap, ook deze wordt vers bereid met sinaasappel, appel en ….. een dagelijks wisselende vrucht. Voor de nodige suikers.

10:00 Body shape les, verschillende groepslessen van minimaal 60 minuten.

“Voor de middagsap (de TURBO: bestaande uit komkommer en tomatensap) is geen specifiek moment vastgesteld, deze mag je drinken wanneer je wilt en op het moment dat je hier behoefte aan hebt”

16:00 Aquarobics time, in het zwembad of de zee, minimaal 45 minuten.

18:00 Avondsap bestaande uit een groentesap met wortel en komkommer en ook hierbij weer een derde dagelijks wisselende groente, waarvan de benefits (inhoud en effecten) tijdens het sap moment aan de groep worden uitgelegd.

De avond invulling is geheel vrij te besteden.

Gedurende de dag is eten niet!!! toegestaan, water en kruidenthee (in meer dan 50 verschillende smaken, wist van de helft niet eens dat ze bestonden haha) mogen onbeperkt gedronken worden. Hierdoor wordt het lichaam nog sneller gezuiverd.

Dag 1

Na aankomst in de prachtige en zonnige accommodatie Club Barbarossa was het tijd voor de eerste kennismaking met de begeleiding en de andere 19 detoxers (een gemixte groep van mannen en vrouwen in verschillende leeftijden, maar allemaal even enthousiast en gemotiveerd!) onder het genot van ons eerste sapje.
De eerste sportles stond ook op het programma; aquarobics in het helderblauwe water, bikini aan en gaan met die banaan.
Na de avondsap genoot ik van het prachtige uitzicht en de zonsondergang daarna besloot ik snel mijn bedje op te zoeken; het was een lange en innoverende dag.

Dag 2

De eerste looptraining werd een feit, met de hele groep bewandelden we de 5,7 kilometer en dit voelde goed, de temperatuur was nog laag en ik kon lekker mijn eigen tempo bepalen en deze tocht door de bergen was appeltje eitje. Eenmaal terug in het hotel stond ons “ontbijt” al klaar. Mijn energielevel was niet al te hoog, dus ik kon de GEZONDE suikershot van de citroensap en de vruchtensap goed gebruiken. De bodyshape les ging me goed af, elke spier in mijn lichaam werd geactiveerd.

Na deze les ben ik samen met 2 andere detoxers naar de, door Health Holidays aangeboden, Hamam gegaan, de turbo in onze tas en klaar om te genieten van deze heerlijke Turkse wellness ervaring. Om 16:00 uur waren we weer terug voor de aquarobicsles, dit ging me iets minder goed af dan de dag ervoor, maar goed; Stay Positive, ik was er wel.

Dag 3

Ookwel dip dag genoemd, oohjeetje dit beloofde wat. Ik had gehoopt dat het bij mij wel mee zou vallen, maar helaas, ook ik was de pineut. Hoofdpijn speelde op en ik was niet vooruit te branden. Iets waar ik als spring in het veld eigenlijk nooit last van heb, maar oh wat had ik het zwaar. (shame on me)

De looptraining in de ochtend onderging ik met lood in mijn schoenen, maar door mijn groepsgenoten en de begeleiding heb ik me er door heen weten te slaan. Maar meer was het ook niet. Na de ochtendsap trok ik me terug op mijn kamer, ik wist het zeker: dit was niet mijn dag! Ik was vastbesloten de hele dag op bed te blijven liggen. No way, dat ik mee zou doen met de bodyshape van 10:00 uur en de aquarobics van 16:00 uur, “als ik nou doe alsof ik in slaap ben gevallen, dan kom ik er voor de rest van de dag onderuit” maar niets bleek minder waar.

Om 10:00 uur werd er door 1 van mijn sportbegeleiders op de deur geklopt, met het vriendelijke verzoek of ik toch mee zou willen doen. Nu kon ik er niet onderuit (SHIT), ik moest wel. Maar wonder boven wonder, na de les begon de energie weer door mijn lichaam te stromen. Dikke shout out voor de sportbegeleiders! Zonder hen lag ik nu misschien nog steeds in mijn bedje lazy en lam te zijn.

Tijdens de aquarobicsles van 16:00 uur, lag ik als eerste in het water en ik voelde me kiplekker. Wauw, ik sta nog steeds versteld van deze boost en moet zeggen; misschien ben ik iets te enthousiast maar als dit zo doorgaat, dan ben ik aan het einde van de week niet meer te stoppen en zwem ik naar huis. 😉

“Waar ik voorheen een constante stress door mijn lichaam voelde, merk ik nu al dat ik rustiger ben, zowel in mijn lichaam als in mijn hoofd. Een ander voordeel is dat ik ook al wat gewicht ben verloren. Wat zouden de volgende effecten van deze kuur zijn? Ik ben benieuwd en ik hou jullie op de hoogte!”

Lees hier deel 3 van de ervaring van FitDutchies bij Health Holidays!

maart 27, 2018