Zalmpakketje

Ingrediënten
– 1 sinaasappel.
– 1 zakje/plantje verse basilicum.
– 500 gram zalmfilet.
– 100 gram garnalen.
– 2 eetlepels kappertjes.
– 50 gram boter in stukjes.
– 4 vellen aluminiumfolie van ± 35 cm.

Bereidingswijze
1. Oven voorverwarmen op 200°C.
2. Sinaasappel schoonboenen en 8 dunne plakken snijden.
3. Blaadjes van de basilicum plukken en grof snijden.
4. Zalmfilet in 4 gelijke stukken snijden.
5. Leg in het midden van elk vel folie een stuk zalmfilet.
6. Zalm beleggen met sinaasappel, garnalen, kappertjes en basilicum.
7. Stukjes boter erop leggen en bestrooien met peper en zout. De boter kan uiteraard ook worden vervangen door olijfolie.
8. Zijkanten van het folie losjes samenpakken, zodat wat ruimte rond vulling overblijft en tot een luchtdicht pakketje vouwen.
9. Leg nu de vispakketjes met vouwnaad naar boven in het midden van de bakplaat. Laat de pakketjes in ca. 15 min gaar worden.
10. Wanneer de pakketjes gaar zijn, op 4 borden leggen en pas aan tafel openmaken.

Serveer de zalmpakketjes met sperziebonen en salade. Kook de sperziebonen niet te lang, want dan gaan belangrijke vitamines verloren.

Eet smakelijk!

juli 18, 2018