Broad Bean Falafel

Ingredients for 10 pieces
– 350 g of diced broad beans
– 2 cloves of garlic, pressed
– 1/2 bunch of fresh mint, only the leaves
– 1/2 bunch of fresh leaf parsley, only the leaves
– 1/2 teaspoon of salt
– 1/4 teaspoon of cumin seeds, ground
– 1 teaspoon of ground coriander
– 1 tablespoon chickpea flour
– 230 ml of oil for frying
– Some couscous

 

Preparation method
Serve couscous with this delicious falafel salad and you have a great meal. The most important thing about this falafel is that you puree the ingredients very well, until you have a thick paste. If the pieces are coarse, the balls burn faster and fall apart during baking. These pointy falafels have a nice crispy crust and are smooth and bright green inside. Use fresh or thawed peas instead of broad beans; that is at least as good.

1. Boil a pan of water and cook the broad beans for 1 minute. Drain and rinse the broad beans under the cold tap so that they cool down a bit.
2. Squeeze the beans out of their skins. You now have about 250 g bright green, double-skinned broad beans.
3. Put the S knife into the food processor (or use a good blender) and finely chop the mint and parsley. Add the broad beans and puree until it is a thick paste. Spoon in a mixing bowl, add the rest of the ingredients, except the oil, and knead briefly until everything is mixed well.
4. Take two spoons (possibly wet) and form oval balls with pointed ends.
5. Bake for 3-4 minutes in the hot oil until the balls are nicely browned. Serve the falafels in deep plates with pumpkin from the oven, pink sauerkraut and arugula.
6. Drizzle with cashew-yoghurt sauce or tofu mayonnaise. A filling and nutritious meal!

juli 20, 2018

Tuinbonen Falafel

Ingrediënten voor 10 stuks
– 350 g gedopte tuinbonen
– 2 tenen knoflook, geperst
– 1⁄2 bosje verse munt, alleen de blaadjes
– 1⁄2 bosje verse blad­peter­selie, alleen de blaadjes
– 1⁄2 theelepel zout
– 1⁄4 theelepel komijnzaad, gemalen
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 eetlepel kikker­erwten meel
– 230 ml olie, om in te frituren
– Voor erbij: couscous

 

Bereidingswijze
Serveer couscous bij deze heerlijke salade van falafel en je hebt een grandioze maaltijd. Het belangrijkste bij deze falafel is dat je de ingrediënten heel goed pureert, net zolang tot je een dikke pasta hebt. Als de stukjes grof zijn, verbranden de balletjes sneller en vallen ze tijdens het bakken uit elkaar. Deze puntige falafels hebben een lekker knapperig korstje en zijn vanbinnen smeuïg en felgroen. Gebruik gerust verse of ontdooide erwtjes in plaats van tuinbonen; dat is minstens net zo lekker.

1. Breng een pan water aan de kook en kook de tuinbonen 1 minuut. Giet af en spoel de tuinbonen af onder de koude kraan zodat ze wat afkoelen.
2. Knijp de bonen uit hun velletjes. Je hebt nu ongeveer 250 g heldergroene, dubbelgedopte tuinbonen.
3. Zet het S-mes in de foodprocessor (of gebruik een goede blender) en hak de munt en peterselie fijn. Voeg de tuinbonen toe en pureer tot het een dikke pasta is. Schep in een mengkom, voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de olie, en kneed kort tot alles goed is gemengd.
4. Neem twee lepels (eventueel nat gemaakt) en vorm ovalen balletjes met gepunte uiteinden.
5. Bak 3-4 minuten in de hete olie tot de balletjes mooi bruin zijn. Dien de falafels op in diepe borden met pompoen uit de oven, roze zuurkool en rucola.
6. Besprenkel met cashew-yoghurtsaus of tofumayonaise. Een vullende en voedzame maaltijd!

juli 19, 2018