Tomaten Basilicumsoep

Ingrediënten voor 4 personen :
  • 800 g rijpe tomaten
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 bosje basilicum (stelen gesneden)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • olijfolie
  • 7 dl groentebouillon
  • peper en zout (naar smaak)
  • 100 g zure room

Bereidingswijze:

Breng ruim water in een pan aan de kook om de tomaten te ontveilen. Zet een kruisje in de kop van elke tomaat en dompel deze onder in kokend water tot het velletje van de tomaat knapt. Dit duurt ongeveer 10 seconden. Daarna schep je de tomaat meteen in ijskoud water. Het velletje is nu gemakkelijk te verwijderen.

Fruit in een soeppan de ui, knoflook, gesneden stelen van de basilicumbos en paprikapoeder in een ruime scheut olijfolie zachtjes gaar. Snijd ondertussen de ontvelde tomaten in stukken en fruit deze mee zodra de uien glazig worden.

Blus de tomaten af met de groentebouillon. Breng rustig aan de kook en lat een minuut of 10 zachtjes pruttelen. Pureer daarna de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Voor de basilicumolie: pureer 4 takken basilicum met 4 eetlepels olijfolie.

Tip: Serveer de soep met een schep zure room, de basilicumolie en wat blaadjes basilicum.

Bron: Vega Lekker (Bowls & Dishes i.s.m. Booktime)

maart 22, 2019