Salade met sinaasappel en feta

Ingrediënten voor 3/4 personen
– 100 gram feta
– 1/2 theelepel gedroogde munt
– zwarte peper
– 2 eetlepels geschaafde amandel
– 60 gram granaatappelpitten
– 1 sinaasappel
– 1/3 komkommer
– 1 kleine krop Romeinse sla

Bereidingswijze
1. Haal ongeveer 8 mooie blaadjes sla van de krop.
2. Snijd het bovenste en onderste topje van de sinaasappel af.
3. Snijd van boven naar beneden de schil en het witte velletje ervan af.
4. Houd de sinaasappel boven een kommetje en snijd met het mes langs de binnenste vliesjes de partjes eruit.
5. Vang het sap van de sinaasappel op in een kommetje en meng deze met de munt en peper.
6. Halveer de sinaasappelpartjes en snijd de komkommer en feta in blokjes.
7. Meng de sinaasappelpartjes, komkommer- en fetablokjes met de granaatappelpitten en voeg de dressing van sinaasappelsap toe.
8. Rooster de geschaafde amandel kort in een pannetje.
9. Schep het mengsel in de sla blaadjes en bestrooi met de geschaafde amandel.

Deze frisse salade is heerlijk voor bij de maaltijd, maar ook zeer geschikt voor de eerste week ná een Health Holiday! Eet smakelijk!

juli 19, 2018