Salade met groene asperge en sinaasappel

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 10 groene asperges (geschild)
  • olijfolie
  • 1 handsinaasappel
  • 2 eieren (hardgekookt)
  • 2 kropjes little gem
  • 60 g veldsla (gewassen)
  • 2 bosuitjes ( In ringen gesneden)
  • 1 eetlepel dragonazijn
  • 2 eidooiers
  • 100 g koude boterklontjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout (naar smaak)
  • 2 eetlepel hazelnoten (geroosterd en fijngehakt)

Bereidingswijze:

Grill de groene asperges; besprenkel ze met olijfolie en grill ze rondom in een paar minuten gaar. Laat ze daarna afkoelen

Snijd de sinaasappel in partjes; snijd rondom de schil weg en snijd dan tussen de vliesjes de partjes uit de sinaasappel. Vang het vocht op want dat heb je nodig in de sinaasappelsabayon.

Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in kleinere stukken. Maak de salade door de little gem, veldsla en bosuitjes met elkaar te mengen.

Klop au bain-marie een sinaasappelsabayon; zet een pan water op het vuur waarboven een vuurvaste kom past. Voeg in de kom de dragonazijn toe en doe er de 2 eidooiers en het opgevangen sinaasappelsap in. Klop dit luchtig en warm, als het schuimig is zet je het vuur uit en kun je er de boterklontjes een voor een rustig doorheen kloppen. Voeg als laatste de olijfolie en peper en zout naar smaak toe.

Dresseer de salade op de borden met de sinaasappelpartjes, gegrilde asperges, sabayon, gesneden ei en de geroosterde hazelnoten.

Tip: Ook lekker met gebakken aardappeltjes erbij!

Bron: Vega Lekker (Bowls & Dishes i.s.m. Booktime)

maart 22, 2019

Cookies

Health Holidays maakt gebruik van cookies. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie verzamelen over uw internetgedrag binnen onze website. Aan de hand van deze informatie passen wij en derde partijen advertenties aan uw interesses aan. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Lees privacy policy | Sluit deze melding
Wijzig instellingen