Pittige koude komkommersoep

Ingrediënten voor 4 personen
– 1 handje verse koriander
– 1 komkommer, in stukken en geschild
– 200 gr bladspinazie
– 2,5 el Thai green curry poeder
– 2 cm geschilde verse gember
– 1 blik kokosmelk
– 4 el vissaus
– 1/2 rode pepertje, in ringetjes gesneden
– 3 el limoensap
– 125 gr taugé

 

Bereidingswijze
1. Doe de steeltjes van de koriander met de helft van de korianderblaadjes in een blender samen met de komkommer, spinazie, currypoeder, gember, kokosmelk, vissaus, peper en 250 ml water toe en pureer tot een gladde soep.
2. Breng op smaak met het limoensap en laat de soep in de koelkast in ongeveer 1 uur door en door koud worden.
3. Schenk de soep in 4 kommen en verdeel de taugé en de rest van de korianderblaadjes erover.

Dit is nu echt een super lekker en gezond soepje, heel makkelijk te bereiden en ideaal voor op werkdagen als lunch of in het weekend als diner!

juli 19, 2018