Pasta Pesto met zelfgemaakte pesto

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 3 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
  • 1 teentje knoflook (schoongemaakt)
  • ½ basilicumplantje
  • 25 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • een flinke scheut olijfolie
  • peper en zout (naar smaak)
  • 12 cherrytomaatjes
  • 150 g verse tagliatelle

Bereidingswijze:

Pureer 1 eetlepel van de pijnboompitten, knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas, olijfolie, peper en zout naar smaak in de keukenmachine tot een dikke pesto.

Halveer de cherrytomaatjes en besprenkel ze met de extra olijfolie, peper en zout en zet ze ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven van 200℃ tot ze zacht worden. Kook de verse pasta volgens aanwijzing op de verpakking.

Als de pasta gaar is, kan deze na het afgieten meteen gemengd worden met de pesto, de overgebleven pijnboompitjes en geroosterde tomaten.

Tip: Ook erg smakelijk als koude pastasalade met een lepeltje crème fraîche en rucola erdoor.

Bron: Vega Lekker (Bowls & Dishes i.s.m. Booktime)

maart 22, 2019