Pasta Pesto met zelfgemaakte pesto

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 3 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
  • 1 teentje knoflook (schoongemaakt)
  • ½ basilicumplantje
  • 25 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • een flinke scheut olijfolie
  • peper en zout (naar smaak)
  • 12 cherrytomaatjes
  • 150 g verse tagliatelle

Bereidingswijze:

Pureer 1 eetlepel van de pijnboompitten, knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas, olijfolie, peper en zout naar smaak in de keukenmachine tot een dikke pesto.

Halveer de cherrytomaatjes en besprenkel ze met de extra olijfolie, peper en zout en zet ze ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven van 200℃ tot ze zacht worden. Kook de verse pasta volgens aanwijzing op de verpakking.

Als de pasta gaar is, kan deze na het afgieten meteen gemengd worden met de pesto, de overgebleven pijnboompitjes en geroosterde tomaten.

Tip: Ook erg smakelijk als koude pastasalade met een lepeltje crème fraîche en rucola erdoor.

Bron: Vega Lekker (Bowls & Dishes i.s.m. Booktime)

maart 22, 2019

Cookies

Health Holidays maakt gebruik van cookies. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie verzamelen over uw internetgedrag binnen onze website. Aan de hand van deze informatie passen wij en derde partijen advertenties aan uw interesses aan. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Lees privacy policy | Sluit deze melding
Wijzig instellingen