Orange soup

A dish that everyone in the Netherlands will enjoy: orange soup. A healthy soup consisting of pumpkin, carrot and lentils.

Ingredients

  • Half a pumpkin
  • 250 grams carrots
  • 125 grams of red lentils
  • 3 cm grated ginger
  • 2 stock cubes
  • 1 onion
  • 2 cloves of garlic
  • 1 tablespoon olive oil
  • 200 ml Greek yogurt
  • Coriander

Preparation

Cut the pumpkin into quarters and remove the seeds and ribs. Cut half into cubes. Also chop the carrots into pieces. Boil 1250 ml of water and add the lentils, pumpkin, carrot, stock cubes and ginger root. Cook for 15 minutes until everything is soft. Meanwhile, chop the onion and garlic and fry them in a small dash of oil until light brown. Puree the soup and then add the onion, garlic and olive oil and stir well. Heat gently over low heat. Ladle the soup into plates or bowls and add a tablespoon of yogurt and garnish with coriander. This soup is also delicious with naan bread.

januari 23, 2019

Oranjesoep

Een gerecht waar iedereen in Nederland van zal smullen: oranjesoep. Een gezonde soep bestaande uit pompoen, wortel en linzen.

Ingrediënten

  • Een halve pompoen
  • 250 gram wortels
  • 125 gram rode linzen
  • 3 cm geraspte gember
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 uitje
  • 2 teeentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • Koriander

Bereidingswijze

Snijdt de pompoen in vieren en verwijder de zaden en de zaadlijsten. Snij de helft in blokjes. hak ook de wortels in stukjes. Zet 1250 ml water op en voeg de linzen, pompoen, wortel, bouillonblokjes en gemberwortel toe. Kook deze 15 minuten tot alles zacht is. Hak ondertussen de ui en knoflook fijn en fruit deze in een klein scheutje olie lichtbruin. Pureer de soep en voeg daarna de ui, knoflook en olijfolie toe en roer goed door. Verwarm zachtjes op laag vuur. Schep de soep in borden of kommen en doe er een eetlepel yoghurt in en garneer met koriander. Deze soep is ook heerlijk met naanbrood.

januari 23, 2019