Chicken with avocado appetizers

Ingredients
– 100 grams of chicken fillet in strips
– 1 ripe avocado
– 1 tablespoon pine nuts, dry roasted in a frying pan
– 1 small shallot, chopped
– pepper
– 1 tomato
– 1 cucumber
– (olive) oil for baking
– 1 tablespoon of lemon juice
– salt and pepper
Needed: Sticky notes

 

Preparation method
1. Fry the chicken strips brown in a little oil. Add salt and pepper to taste.
2. Remove the tomato and cut the flesh into cubes.
3. Cut the cucumber into long strips, for this you can use a cheese slicer.
4. Remove the peel and kernel from the avocado. Prepare the pulp with the lemon juice. Mix the tomato cubes, pine nuts and shallots through the flesh.
5. Brush the cucumber strips with the avocado mixture and spread the chicken over it. Roll the whole up and secure with a small stick.

juli 20, 2018

Kip met avocado hapjes

Ingrediënten
– 100 gram kipfilet in reepjes
– 1 rijpe avocado
– 1 eetlepel pijnboompitten, droog geroosterd in een koekenpan
– 1 klein sjalotje, gesnipperd
– peper
– 1 tomaat
– 1 komkommer
– (olijf)olie om in te bakken
– 1 eetlepel citroensap
– zout en peper
Nodig: Prikkertjes

 

Bereidingswijze
1. Bak de kipreepjes bruin in een beetje olie. Voeg naar smaak zout en peper toe.
2. Ontvel de tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes.
3. Schaaf de komkommer in lange repen, hiervoor kun je een kaasschaaf gebruiken.
4. Verwijder de schil en pit van de avocado. Prak het vruchtvlees met het citroensap fijn. Meng de tomatenblokjes, pijnboompitten en sjalotjes door het vruchtvlees heen.
5. Bestrijk de komkommerrepen met het avocadomengsel en verdeel de kip erover. Rol het geheel op en zet vast met een prikkertje.

juli 19, 2018