Kim Op Reis Deel 2; “Paradox in Turkije: genieten én detoxen”

Vakantie vieren op een lege maag. Ik doe het een week in Turkije, en nog vrijwillig ook.
Ik ben namelijk op detoxreis en dat betekent veel sporten en sapjes drinken.
Dat gaat met ups en downs.

Lichamelijk en geestelijk detoxen

Ik ben in Kaş om een sapkuur met sportprogramma te volgen. Dit doe ik onder begeleiding van mede-oprichter Henny en sportbegeleider Ilona. Henny vertelt dat haar inmiddels overleden man Rob al in 1985 startte met de organisatie van detoxreizen om de lichamelijke en geestelijke gezondheid van gasten een boost te geven. Zoon Laurens is inmiddels in charge van Health Holidays. In Kaş is het team momenteel uitgebreid met de twee lachende stagiaires Maxime en Denise. Een fijn stel mensen die de achttien detoxers vol overgave motiveren en steunen.

Een standaard detoxdag

Een detoxdag heeft steeds dezelfde indeling qua sapjes en sporten:

programma health holidays

Dat is best een vol programma. Het ochtend- en avondsapje drinken we gezamenlijk. Dan leggen Henny en Ilona namelijk ook de werking van de ingrediënten uit. Bijvoorbeeld over vitamines of welke kwaaltjes een vrucht of groente verhelpt. Daarnaast krijgen we op die momenten een update over het programma en mogelijke activiteiten als de hammam, massages, een bezoek aan Kalkan of een boottocht.

Lees meer over het avontuur van Kim Op Reis in Turkije

Wil jij weten wanneer je met Health Holidays mee naar Turkije kunt? Bekijk hier alle informatie over de reizen naar Turkije!

maart 27, 2018