Healthy Hamburger met koolraapfrietjes

Ingrediënten voor 2 personen
– 4 grote portobello’s (champignons)
– 1 teentje knoflook
– Biologisch gehakt (200-250gr)
– 1 ui
– 1 tl salie
– zeezout/peper
– 1/2 komkommer
– 1 tomaat
– 1 avocado
– 1 koolraap

Bereidingswijze
1. Snijd de tomaat, komkommer en avocado in reepjes of schijfjes.
2. Meng in een grote kom het gehakt met een gesnipperd uitje en wat peper en zout. Doe er ook 1 tl salie bij, als je niet van de smaak houdt, kun je het weglaten. Meng alles goed door elkaar en verdeel dan het vlees in 2 porties. Maak er 2 mooi gevormde hamburgers van.
3. Verwarm in een pan wat kokosolie en bak portobello’s aan beide kanten goudbruin. Doe ditzelfde met de 2 hamburgers in een andere pan (ongeveer 8-10 minuten).
4. De portobellos gaan na een minuut of 8 vanzelf ‘zweten’, daaraan merk je dat ze zo goed als klaar zijn. Bak ze ongeveer 10-15 minuten en leg er dan 1 op een bord. Leg een hamburger op de portobello en beleg deze dan met schijfjes tomaat, komkommer en avocado. Dek af met een tweede portobello. En klaar is jouw Healthy Hamburger!

Ook lekker met koolraapfrietjes! Zie hieronder het recept:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de koolraap.
2. Snijd de koolraap door de helft en daarna in dikke plakken. Snijd nu friet van de plakken.
3. Doe de friet in een grote plastic zak en voeg de (kokos)olie toe. Draai de zak dicht met voldoende lucht erin en schud alles door elkaar, zodat de olie goed wordt verdeeld.
4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de friet erover. Bestrooi met zeezout uit de molen naar smaak.
5. Bak de friet in ongeveer 40 tot 45 minuten gaar (afhankelijk van de dikte van de friet). Schep de friet tijdens het bakken een paar keer om.

juli 19, 2018