Savoury Pancake

Ingredients for 2 large or 3 small pancakes
– 110 grams of chickpea flour
– 200 ml of water
– 1/4 teaspoon of salt
– 1/4 teaspoon of baking soda
– Fresh spinach
– 100 grams of chicken fillet
– 15 garlic olives
– 10 grams of pine nuts
– half avocado
– 2 cloves of garlic
– 1 shallot
– 1 teaspoon of cumin seeds

 

Preparation method
1. Put the chickpea flour, baking soda and the common salt in a mixing bowl. Mix the water bit by bit into an even mix.
2. Cut the chicken fillet into small cubes and finely chop the shallot. Squeeze the garlic cloves in a pan with some olive oil and add the shallot and the chicken fillet. Season with a little pepper, paprika and salt. Fry the chicken breast lightly golden brown.
3. When the chicken fillet is cooked, remove half of it from the pan and place on a separate plate. The other half of the chicken is now in the pan.
4. Pour some of the chickpea mixture into the pan with a ladle (medium heat). Squeeze half of the olive into the pancake together with half of pine nuts and half a teaspoon of cumin seeds. Turn the pancake after about 3 minutes, if it is nicely golden brown.
5. If the pancake is turned over, you can also put some of the spinach on the pancake. Meanwhile, cut the avocado into small cubes and make a bed of spinach on a plate, the remaining pieces of chicken and avocado.
6. If the pancake is golden brown on both sides (about 3 minutes per side), scoop on the spinach bed and garnish with a little spinach if necessary.
Enjoy your meal!

juli 20, 2018

Hartige pannenkoek

Ingrediënten voor 2 grote of 3 kleine pannekoeken
– 110 gram kikkererwtenmeel
– 200 ml water
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel zuiveringszout
– Verse spinazie
– 100 gram kipfilet
– 15 knoflookolijven
– 10 gram pijnboompitten
– halve avocado
– 2 tenen knoflook
– 1 sjalotje
– 1 theelepel komijnzaad

 

Bereidingswijze
1. Doe het kikkererwtenmeel, zuiveringszout en het gewone zout in een mengkom. Meng hier beetje bij beetje het water bij tot een egale mix.
2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en snipper het sjalotje fijn. Pers de knoflooktenen in een pan met wat olijfolie en doe daar het sjalotje en de kipfilet bij. Kruid met wat peper, paprikapoeder en zout. Bak de kipfilet licht goudbruin.
3. Als de kipfilet gaar is, haal dan de helft even uit de pan en leg op een los bordje. De andere helft van de kip ligt nu dus in de pan.
4. Giet met een soeplepel wat van het kikkererwten mengsel in de pan (middelhoog vuur). Druk halve olijfjes in de pannenkoek, samen met de helft van pijnboompitjes en een halve theelepel komijnzaad. Draai na ongeveer 3 minuten de pannenkoek om, als deze mooi goudbruin is.
5. Als de pannenkoek is omgedraaid kun je ook vast wat van de spinazie op de pannenkoek leggen. Snijd ondertussen de avocado in kleine blokjes en maak op een bord een bedje van spinazie, de overige stukjes kip en avocado.
6. Als de pannenkoek aan beide kanten mooi goudbruin is (ong. 3 minuten per kant), schep ‘m dan op het spinaziebedje en garneer eventueel met wat spinazie.

Eet smakelijk!

juli 19, 2018