Groente Curry met cashewnoten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • zonnebloemolie
  • 400 g sperziebonen (schoongemaakt)
  • 400 g bloemkool ( in kleine roosjes)
  • 1 ui ( gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • theelepel komijnzaad
  • 2 cm gember ( geraspt)
  • 1 pittige peper ( zonder zaadjes)
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 4 dl kokosmelk
  • ½ groentebouillonblokje
  • 200 g kikkererwten (uitgelekt)
  • 200 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 50 g cashewnoten
  • 300 g gekookte rijst

Bereidingswijze:

Bak in de zonnebloemolie de sperziebonen en de bloemkoolroosjes aan. Voeg iets later de ui, knoflook, komijnzaad, gember, peper, garam masala, en kurkuma toe en bak de kruiden kort mee. Blus alles af met de kokosmelk en zet op een laag vuur om even te kunnen sudderen.

Als de boonjes en bloemkool nog niet helemaal gaar zijn, kun je een scheutje water toevoegen zodat het geheel wat kan inkoken.

Als de boontjes en bloemkool beetgaar zijn, voeg je het bouillonblokje, de kikkererwten en de tomaatjes toe. Laat dit dan nog 5 minuten sudderen.

Serveer de curry in diepe kommen met cashewnootjes en rijst.

Bron: Vega Lekker (Bowls & Dishes i.s.m. Booktime)

maart 22, 2019