Groente Curry met cashewnoten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • zonnebloemolie
  • 400 g sperziebonen (schoongemaakt)
  • 400 g bloemkool ( in kleine roosjes)
  • 1 ui ( gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • theelepel komijnzaad
  • 2 cm gember ( geraspt)
  • 1 pittige peper ( zonder zaadjes)
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 4 dl kokosmelk
  • ½ groentebouillonblokje
  • 200 g kikkererwten (uitgelekt)
  • 200 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 50 g cashewnoten
  • 300 g gekookte rijst

Bereidingswijze:

Bak in de zonnebloemolie de sperziebonen en de bloemkoolroosjes aan. Voeg iets later de ui, knoflook, komijnzaad, gember, peper, garam masala, en kurkuma toe en bak de kruiden kort mee. Blus alles af met de kokosmelk en zet op een laag vuur om even te kunnen sudderen.

Als de boonjes en bloemkool nog niet helemaal gaar zijn, kun je een scheutje water toevoegen zodat het geheel wat kan inkoken.

Als de boontjes en bloemkool beetgaar zijn, voeg je het bouillonblokje, de kikkererwten en de tomaatjes toe. Laat dit dan nog 5 minuten sudderen.

Serveer de curry in diepe kommen met cashewnootjes en rijst.

Bron: Vega Lekker (Bowls & Dishes i.s.m. Booktime)

maart 22, 2019

Cookies

Health Holidays maakt gebruik van cookies. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie verzamelen over uw internetgedrag binnen onze website. Aan de hand van deze informatie passen wij en derde partijen advertenties aan uw interesses aan. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Lees privacy policy | Sluit deze melding
Wijzig instellingen