Green asparagus salad with walnut and feta

Ingredients
– 350 grams of green asparagus
– 180 grams of cherry tomatoes
– 50 grams of feta cheese
– 20 grams of walnuts
– 2 tablespoons of olive oil
– 1 tablespoon balsamic vinegar
– pepper and salt

Preparation method
1. Fill the kettle and switch on.
2. Cut away about 4 cm from the bottom of the green asparagus.
3. Cut the rest into pieces of 4 cm and put in a large bowl.
4. Pour over the boiling water and leave it for 2 minutes.
5. Meanwhile, halve the tomatoes.
6. Drain the asparagus and put the tomatoes with the asparagus in the bowl.
7. Add the olive oil and season with pepper and a little salt.
8. Spread over two plates and crumble the feta cheese over it, divide the walnuts and finish with a dash of balsamic vinegar.

juli 20, 2018

Groene asperge salade met walnoot en feta

Ingrediënten
– 350 gram groene asperges
– 180 gram kerstomaatjes
– 50 gram feta kaas
– 20 gram walnoten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel balsamico azijn
– peper en zout

Bereidingswijze
1. Vul de waterkoker en zet aan.
2. Snijd aan de onderkant van de groene asperges ongeveer 4 cm weg.
3. Snijd de rest in stukken van 4 cm en doe in een ruime kom.
4. Giet het kokende water er overheen en laat 2 minuten staan.
5. Halveer ondertussen de tomaatjes.
6. Giet de asperges af en doe de tomaatjes bij de asperges in de kom.
7. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met peper en een klein beetje zout.
8. Verdeel over twee borden en brokkel de feta kaas erover, verdeel de walnoten en maak het af met een scheutje balsamico azijn.

juli 19, 2018