Griekse kipsalade

Ingrediënten voor 2 personen
– 1 kipfilet
– 2 teentjes knoflook
– 1/2 komkommer
– 1 gekookte rode biet
– 2 tomaten
– 2 el grote groene olijven
– 1 handvol peterselie en muntblaadjes
– flinke scheut (Griekse) olijfolie
– zeezout
– zwarte peper

 

Bereidingswijze
Kook de kipfilet gaar in kokend water met zout en 2 gepelde knoflookteentjes, dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Laat de kipfilet daarna iets afkoelen op een plankje. Snijd in de tussentijd de komkommer in dunne halve maantjes, de rode biet en tomaat in blokjes en de olijven in stukjes. Doe dit bij elkaar in een schaal. De kipfilet pluk je in stukjes en dit gaat ook in de schaal. Hak de peterselie en munt fijn en schep dit door de rest. Als laatste maak je de salade aan met olijfolie, zout en peper.

Tip: iets meer pit in jouw salade? Dan kun je er ook nog een gesneden hele of halve rode ui door mengen.

Gewoon een hele fijne salade met kip. Een beetje Grieks georiënteerd, vandaar de naam. Net even anders door de toevoeging van rode biet. Je kunt er ook nog eens alle kanten mee op. Eet het als lichte avondmaaltijd en bewaar de restjes voor de volgende dag als lunch.

juli 19, 2018