Greek Chickensalad

Ingredients for 2 persons
– 1 chicken fillet
– 2 cloves of garlic
– 1/2 cucumber
– 1 cooked beetroot
– 2 tomatoes
– 2 tbsp large green olives
– 1 handful of parsley and mint leaves
– large dash of (Greek) olive oil
– sea salt
– black pepper

 

Preperation method
Cook the chicken breast in boiling water with salt and 2 peeled garlic cloves, this will take about 10-15 minutes. Allow the chicken fillet to cool slightly on a small shelf. In the meantime, cut the cucumber into thin half-moons, the red beet and tomato into cubes and the olives into pieces. Put this together in a bowl. You pick the chicken fillet into pieces and this also goes into the bowl. Finely chop the parsley and mint and scoop through the rest. Finally, make the salad with olive oil, salt and pepper.

Tip: a little more spice in your salad? Then you can also mix a sliced whole or half red onion.

Just a very nice salad with chicken. A bit Greek oriented, hence the name. Just a little different by the addition of red beet. You can also go in all directions. Eat it as a light evening meal and keep the leftovers for lunch the next day.

juli 20, 2018

Griekse kipsalade

Ingrediënten voor 2 personen
– 1 kipfilet
– 2 teentjes knoflook
– 1/2 komkommer
– 1 gekookte rode biet
– 2 tomaten
– 2 el grote groene olijven
– 1 handvol peterselie en muntblaadjes
– flinke scheut (Griekse) olijfolie
– zeezout
– zwarte peper

 

Bereidingswijze
Kook de kipfilet gaar in kokend water met zout en 2 gepelde knoflookteentjes, dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Laat de kipfilet daarna iets afkoelen op een plankje. Snijd in de tussentijd de komkommer in dunne halve maantjes, de rode biet en tomaat in blokjes en de olijven in stukjes. Doe dit bij elkaar in een schaal. De kipfilet pluk je in stukjes en dit gaat ook in de schaal. Hak de peterselie en munt fijn en schep dit door de rest. Als laatste maak je de salade aan met olijfolie, zout en peper.

Tip: iets meer pit in jouw salade? Dan kun je er ook nog een gesneden hele of halve rode ui door mengen.

Gewoon een hele fijne salade met kip. Een beetje Grieks georiënteerd, vandaar de naam. Net even anders door de toevoeging van rode biet. Je kunt er ook nog eens alle kanten mee op. Eet het als lichte avondmaaltijd en bewaar de restjes voor de volgende dag als lunch.

juli 19, 2018