Healthy Chicken

Ingredients for 2 persons
– 250 grams of chicken fillet
– 150 grams of cherry tomatoes
– 2 large sweet potatoes
– 125 grams of mozzarella
– half cucumber
– 1 red pepper
– hand iceberg lettuce
– 1 onion
– 4 tablespoons of Greek yogurt
– 1 clove of garlic
– 1 teaspoon of chives
– teaspoon of paprika

Preparation method
1. Preheat the oven to 225 ˚C. Peel the sweet potatoes and cut into fries of about 1 cm thick. Season with the paprika powder and spread over a baking sheet covered with parchment paper. Roast in the middle of the oven for 30 minutes until golden brown and done. Change regularly.
2. Meanwhile, cut the chicken into strips and season it with the chicken herbs. Heat a frying pan with non-stick coating and fry the chicken strips over medium heat for 10 minutes. Meanwhile cut the bell pepper into strips, onion in half rings and the mozzarella into slices.
3. Divide the fries over the bottom of the aluminum tray (or baking dish). Cover it with the chicken, onion, bell pepper and finally with the slices of mozzarella.
4. Leave to gratin in the oven for 10 minutes. In the meantime, finely chop the garlic and mix with the yogurt and chives for the garlic sauce. If necessary, season with salt and pepper.
5. Meanwhile, halve the tomatoes. Halve the cucumber in the length. Remove the seeds with a teaspoon and cut the flesh into slices. Take the dishes out of the oven and divide the lettuce, tomatoes and cucumber.

juli 20, 2018

Gezonde Kipsalon

Ingrediënten voor 2 personen
– 250 gram kipfilethaasjes
– 150 gram cherrytomaatjes
– 2 grote zoete aardappelen
– 125 gram mozzarella
– halve komkommer
– 1 rode paprika
– handje ijsbergsla
– 1 ui
– 4 eetlepels griekse yoghurt
– 1 teen knoflook
– 1 theelepel bieslook
– theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 ˚C. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frieten van ca. 1 cm dik. Kruid met de paprikapoeder en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
2. Snijd ondertussen de kip in reepjes en kruid die met de kipkruiden. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipreepjes in 10 minuten op middelhoog vuur gaar. Snijd ondertussen de paprika in reepjes, ui in halve ringen en de mozzarella in plakjes.
3. Verdeel de frietjes over de bodem van het aluminium bakje (of ovenschaaltje). Bedek deze met de kip, ui, paprika en als laatste met de plakjes mozzarella.
4. Laat 10 min. gratineren in de oven. Snijd ondertussen knoflook fijn en meng samen met de yoghurt en bieslook voor de knoflooksaus. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
5. Halveer ondertussen de tomaatjes. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in plakjes. Neem de schalen uit de oven en verdeel de sla, tomaatjes en komkommer er over.

juli 19, 2018