Gevulde tomaten met spinazie en ei

Ingrediënten
– 4 vleestomaten
– 4 eieren
– 100 gram gehakte spinazie
– 1 ansjovisfilet
– 1 teentje fijngehakte knoflook
– 1 eetlepel olie
– zout en peper
Nodig: Vergiet, ovenschaal en oven.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 ℃
2. Snij de bovenkant van de tomaten af en hol hem uit. Het uitholsel fijn snijden en uit laten lekken.
3. Bak de knoflook en ansjovis al roerend in een beetje olie. Blijf roeren tot de ansjovis is opgelost.
4. Roer de spinazie door het mengsel en laat het snel slinken.
5. Meng de spinazie met het uitholsel van de tomaat in een vergiet. Laat het geheel uitlekken, eventueel drukken zodat het meeste vocht eruit komt. Voeg naar smaak zout en peper toe.
6. Vul de tomaten voor de helft met het mengsel. Breek de eieren en vul hiermee de tomaten aan totdat hij vol is. Bestrooi met zout en peper.
7. Zet het geheel voor ongeveer 25 minuten in de oven.

juli 19, 2018