Stuffed eggplant

Ingredients for 4 persons
– 4 to 6 eggplants
– 3 tbsp coconut oil
– 1 large onion, finely chopped
– 250 gr ground beef
– 2 cloves of garlic, finely chopped
– 3 tomatoes, in cubes
– 1 tbsp tomato puree
– small hand of capers
– hand of basil leaves, torn
– sea salt
– freshly ground pepper, to taste

 

Preperation method
1. Bring a large pot of water to the boil and boil the aubergines for about 5 minutes.
2. Drain, allow to cool slightly and remove the pulp with a spoon (leave about 1/2 cm from the peel). Keep the flesh and cut it fine.
3. Place the aubergines in an oven dish.
4. Preheat the oven to 180 ° C.
5. Heat 3 tbsp coconut oil in a frying pan over low heat and fry the onion.
6. Then add the mince and the garlic and fry it. Add the finely chopped eggplant, tomato cubes, capers, basil and tomato puree and fry with the lid on the pan over low heat 10 min.
7. Season with salt and pepper.
8. Fill the aubergines with the minced meat mixture and bake in the oven for about 20 minutes. Delicious with cauliflower ‘rice’ or a salad.

juli 20, 2018

Gevulde aubergines

Ingrediënten voor 4 personen
– 4 tot 6 aubergines
– 3 el kokosolie
– 1 grote ui, fijngesneden
– 250 gr rundergehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 3 tomaten, in blokjes
– 1 el tomatenpuree
– klein handje kappertjes
– handje basilicumblaadjes, gescheurd
– zeezout
– versgemalen peper, naar smaak

 

Bereidingswijze
1. Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de aubergines ca. 5 minuten.
2. Giet af, laat iets afkoelen en haal met een lepel het vruchtvlees eruit (laat ongeveer een 1/2 cm zitten vanaf de schil). Bewaar het vruchtvlees en snijd dit fijn.
3. Leg de aubergines in een ovenschaal.
4. Verwarm de oven voor op 180°C.
5. Verhit 3 el kokosolie in een hapjespan op laag vuur en fruit hierin de ui.
6. Voeg daarna het gehakt en de knoflook toe en bak dit rul. Voeg de fijngesneden aubergine, tomatenblokjes, kappertjes, basilicum en tomatenpuree toe en bak met de deksel op de pan op laag vuur 10 min.
7. Breng op smaak met peper en zout.
8. Vul de aubergines met het gehaktmengsel en bak ca. 20 minuten in de oven. Lekker met bloemkool ‘rijst’ of een salade.

juli 19, 2018