Gegratineerde Gnocchi met voorjaarsgroenten

Ingrediënten voor 2 á 3 personen:

  • gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook ( fijngehakt)
  • 1 takje salie ( fijngesneden)
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 200 g tomatenpassata
  • 1 dl room
  • peper en zout ( naar smaak)
  • 200 g gnocchi
  • 100 g groene asperges (geschild)
  • 100 g erwtjes
  • 100 g tuinbonen (vers, het liefst dubbel gedopt)
  • olijfolie
  • 1 bol mozzarella ( in dunne plakjes gesneden)
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereidingswijze:

Fruit de ui, knoflook en salie zachtjes in de boter. Als de ui glazig wordt, kun je er de bloem doorheen roeren en deze kort meebakken. Blus dit beetje bij beetje af door er rustig tomatenpassata en room door te roeren. Kook het geheel dan kort door en voeg peper en zout naar smaak toe.

Blancheer de gnocchi in zout water; breng een grote pan water aan de kook met een flinke scheut zout en doe de gnocchi erbij als het water kookt. Wanneer de gnocchi drijft, kun je ze eruit scheppen en laten uitlekken. Dit duurt maar een paar minuten. Meng ze daarna door de tomatenroomsaus.

Snijd van de groene asperges de onderkanten in kleine stukjes en halveer de koppen over de lengte. Meng de kleine aspergestukjes, erwten en gedopte tuinbonen door de gnocchi en tomatenroomsaus.

Smeer een ovenschaal in met een beetje olijfolie en verdeel de gnocchi in de ovenschaal. Leg hier bovenop de plakken mozzarella, gehalveerde aspergekopjes en geraspte Parmezaanse kaas.

Bak dit af in de voorverwarmde oven van 190 ℃ tot het goudbruin is. Dit kan ongeveer 20 á 30 minuten duren.

Tip: Lekker met een salade of een plak vers gebakken brood.

Bron: Vega Lekker (Bowls & Dishes i.s.m. Booktime)

maart 22, 2019