Frisee salade met vijgen

Ingrediënten voor 4 personen
– 3 eetlepels fijngehakte sjalot
– 2,5 eetlepels sherry-azijn
– 5 eetlepels olijfolie
– 1 krop frisee salade
– 225 gram middelgrote tot grote stukken van gebraden kip
– 8 verse vijgen
– Versgemalen zwarte peper en grot zeezout
– 40 gram gehakte gerookte amandelen

Bereidingswijze
1. Maak de blaadjes van de frisee salade kleiner.
2. Verwijder de stengels van de vijgen en snij deze in kwarten.
3. Doe de sjalot, azijn en een halve theelepel zout samen in een grote kom en laat dit gedurende 15 minuten staan.
4. Voeg dan de olie toe met een gelijkmatig straaltje. Blijf voortdurend roeren.
5. Voeg de frisse salade, de kip en een snufje zout toe aan de dressing en meng door elkaar. Presenteer dit op de borden.
6. Doe dan de vijgen in de dressingkom en voeg een flinke snuf zout en peper toe. Leg dan de vijgen op de salade en bestrooi met de amandelen.

Een vijg zit helemaal vol met vezels!

juli 19, 2018