Frisee salad with figs

Ingredients for 4 persons
– 3 tablespoons finely chopped shallot
– 2.5 tablespoons of sherry vinegar
– 5 tablespoons of olive oil
– 1 pop of frisee salad
– 225 grams medium to large pieces of roast chicken
– 8 fresh figs
– freshly ground black pepper and grotto sea salt
– 40 grams of chopped smoked almonds

Preperation method
1. Make the leaves of the frisee salad smaller.
2. Remove the stalks from the figs and cut them into quarters.
3. Put the shallot, vinegar and half a teaspoon of salt together in a large bowl and let stand for 15 minutes.
4. Then add the oil with a uniform stream. Keep stirring constantly.
5. Add the fresh salad, the chicken and a pinch of salt to the dressing and mix. Present this on the signs.
6. Then put the figs in the dressing bowl and add a good pinch of salt and pepper. Then put the figs on the salad and sprinkle with the almonds.
A fig is completely full of fiber!

juli 20, 2018

Frisee salade met vijgen

Ingrediënten voor 4 personen
– 3 eetlepels fijngehakte sjalot
– 2,5 eetlepels sherry-azijn
– 5 eetlepels olijfolie
– 1 krop frisee salade
– 225 gram middelgrote tot grote stukken van gebraden kip
– 8 verse vijgen
– Versgemalen zwarte peper en grot zeezout
– 40 gram gehakte gerookte amandelen

Bereidingswijze
1. Maak de blaadjes van de frisee salade kleiner.
2. Verwijder de stengels van de vijgen en snij deze in kwarten.
3. Doe de sjalot, azijn en een halve theelepel zout samen in een grote kom en laat dit gedurende 15 minuten staan.
4. Voeg dan de olie toe met een gelijkmatig straaltje. Blijf voortdurend roeren.
5. Voeg de frisse salade, de kip en een snufje zout toe aan de dressing en meng door elkaar. Presenteer dit op de borden.
6. Doe dan de vijgen in de dressingkom en voeg een flinke snuf zout en peper toe. Leg dan de vijgen op de salade en bestrooi met de amandelen.

Een vijg zit helemaal vol met vezels!

juli 19, 2018