Kim Op Reis Deel 1; “Detoxreis: afzien op vakantie?”

Een weekje Turkije. Ik denk dan aan zon, zee, strand, lekker eten, lange avonden met een fles wijn, terrasjes pakken… Genieten!
Maar wat als je eten schrapt én drie keer per dag moet sporten? Is dat nog vakantie?

Pardon? Een detoxreis?

Ik ga een week detoxen in Kaş. Tijdens een detoxvakantie ga je eens goed met je lichaam aan de slag. Vast voedsel is een no go, net als de meeste dranken. Op het menu staan een glas citroenwater en drie sapjes waar je alle benodigde voedingsstoffen en vitaminen mee binnen krijgt. Daarnaast mag ik zoveel water en kruidenthee als ik wil (nee, geen aardbeienthee of een ander fruitig smaakje). In combinatie met drie keer per dag sporten is dit een reset voor mijn lichaam; het wordt gereinigd en ik kom fysiek en mentaal tot rust. Jaja, denk ik, dat klinkt gewoon als afzien.

De eliminatieweek

Op advies van Health Holidays start ik een week van te voren de voorbereiding. Ik neem afscheid van mijn wijntje en drink mijn laatste cappuccino. Ik doe een poging vlees links te laten liggen, maar zonder er erg in te hebben eet ik een boterham met kaas en chorizo en heb ik een etentje bij een kiprestaurant. Oeps! Ook suiker mag van het menu, maar met drie eliminaties vind ik het wel mooi. Ik vind het goed te doen, omdat ik al regelmatig vegetarisch eet en ik meestal slechts twee cappuccino’s per dag drink. Alcohol vind ik lastiger: ik sta bij een concert met alcoholvrij bier en bij Rollende Keukens en het etentje neem ik groene ijsthee. Dit zijn voor mij typische momenten voor een biertje of een wijntje.

Mijn vader is zo lief me middenin de nacht naar Schiphol te brengen en geeft me nog een paar happen appeltaart. Yum! Voorlopig zal ik niks kauwen. Dát is een gek besef. Kauwen brengt namelijk de spijsvertering op gang en die organen moeten juist op vakantie. Zelfs een kauwgumpje is er niet bij.

Lees deel 2 van de blog van Kim op Reis

Wil je meer weten over de detoxreizen van Health Holidays? Lees het volledige programma hier!

maart 27, 2018