Chili con Carne zonder bonen

Ingrediënten
– 250 gr gehakt
– 1 teentje knoflook
– 1 ui
– 1 winterwortel
– 1 tl chilipoeder
– 0,5 tl komijn
– 0,5 tl oregano
– snufje cayennepepper
– 1 courgette
– 1 blikje tomatenblokjes

 

Bereidingswijze
1. Snipper de ui en knoflook.
2. Schil de wortel en snijd in kleine stukjes.
3. Snijd de courgette in blokjes.
4. Verhit een pan op middelhoog vuur met wat kokosolie.
5. Bak hierin de knoflook en daarbij het gehakt tot deze gaar is.
6. Voeg de ui, kruiden en wortel toe en bak 8 minuten.
7. Voeg de courgette toe en bak 2 minuten.
8. Voeg de tomatenblokjes toe met een snufje zout en roer goed door.
9. Zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.

juli 19, 2018