Champignon-ratatouille

Ingrediënten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 rode ui, fijngehakt
– 500 gram champignons, in dunne plakjes gesneden
– 1 rijpe vleestomaat, ontveld en kleingesneden
– Zeezout
– Versgemalen peper

Bereidingswijze
1. Doe de olijfolie, kruiden en gehakte ui in een koekenpan en laat de ui en de kruiden 2 tot 3 minuten zachtjes fruiten.
2. Voeg de champignons toe en fruit deze 3 tot 4 minuten mee, tot het vocht eruit begint te lopen.
3. Roer de kleingesneden tomaat en zout en peper naar smaak door het champignonmengsel.
4. Nu kun je de ratatouille opdienen, dit kan zowel warm als koud.

Je kunt deze ratatouille door een salade mengen, op een cracker of in kleine hoeveelheden op plakjes komkommer smeren en als borrelhapje serveren. Eet smakelijk!

juli 19, 2018