Mushroom ratatouille

Ingredients
– 2 tablespoons of olive oil
– 1 teaspoon of dried thyme
– 1 teaspoon of dried oregano
– 1 red onion, chopped finely
– 500 grams of mushrooms, cut into thin slices
– 1 ripe meat tomato, skinned and chopped
– Sea salt
– freshly ground pepper

Preparation method
1. Put the olive oil, herbs and chopped onion in a frying pan and let the onion and herbs gently fry for 2 to 3 minutes.
2. Add the mushrooms and fry them for 3 to 4 minutes, until the moisture starts to run out.
3. Stir the sliced tomatoes and salt and pepper to taste with the mushroom mixture.
4. Now you can serve the ratatouille, both hot and cold.
You can mix this ratatouille with a salad, spread it on a cracker or in small quantities on slices of cucumber and serve as a snack. Enjoy your meal!

juli 20, 2018

Champignon-ratatouille

Ingrediënten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 rode ui, fijngehakt
– 500 gram champignons, in dunne plakjes gesneden
– 1 rijpe vleestomaat, ontveld en kleingesneden
– Zeezout
– Versgemalen peper

Bereidingswijze
1. Doe de olijfolie, kruiden en gehakte ui in een koekenpan en laat de ui en de kruiden 2 tot 3 minuten zachtjes fruiten.
2. Voeg de champignons toe en fruit deze 3 tot 4 minuten mee, tot het vocht eruit begint te lopen.
3. Roer de kleingesneden tomaat en zout en peper naar smaak door het champignonmengsel.
4. Nu kun je de ratatouille opdienen, dit kan zowel warm als koud.

Je kunt deze ratatouille door een salade mengen, op een cracker of in kleine hoeveelheden op plakjes komkommer smeren en als borrelhapje serveren. Eet smakelijk!

juli 19, 2018