Boerensalade

Ingrediënten voor 4 personen
– 1 krop ijsbergsla
– 4 tomaten
– 1 komkommer
– evt. 6 radijsjes
– 1 stengel bleekselderij
– evt. 2 bosuitjes
– 250 ml zure room
– 200 g boeren hüttenkäse
– zeezout of strooikruiden naar smaak

 

Bereidingswijze
Scheur de ijsbergsla in stukjes. Schil de komkommer en snijd de tomaten en de komkommer in blokjes. Snijd de radijsjes, bleekselderij en bosuitjes in plakjes en doe alle groenten in een grote slakom. Meng de zure room met de huttenkase en giet dit over de salade. Voeg wat zeezout of strooikruiden toe en dien direct op. Gebruik het liefst gekoelde ingredienten. U mag bij deze salade wel boontjes eten, maar geen zetmeelproducten of brood. De dierlijke eiwitten in huttenkase combineren niet met zetmeelproducten.

juli 19, 2018