Bloemkoolsoep

Eet je niet dagelijks, maar als je een half bloemkooltje over hebt moet je het toch eens maken. Makkelijk en lekker!

Ingrediënten

➞ 1 Liter water
➞ 2 kippenbouillon blokjes
➞ 1/2 bloemkool
➞ 2 middelgrote aardappelen
➞ 1/4 liter melk
➞ 1/2theelepel kerrie
➞ peper en zout

Bereidingswijze
Breng de liter water met de bouillonblokjes aan de kook en laat het een beetje inkoken.
Snijd de bloemkool met de stronk in stukjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.Laat de bloemkool en de aardappels in ca. 20 min gaar worden in de kokende bouillon.

Pureer dan de soep met de staafmixer, of met de foodprocessor tot een gladde massa.
Roer 1/4 liter melk door de soep(of meer als de soep te dik is) en breng op smaak met de kerrie en wat peper (eventueel wat zout).

juli 3, 2018