Bieten met venkel soep

Ingrediënten voor 4 personen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 kopje fijngehakte ui
– 1 kopje fijngehakte venkelknol
– 1,5 theelepel venkelzaden
– 2 grote bieten, geschild en in blokjes gesneden
– 2 kopjes kippenbouillon
– 1 kopje smaakloze kefir

Bereidingswijze
1. Verhit olijfolie in een grote sauspan op een middelmatig vuurtje en voeg de fijngehakte ui, venkelknol en venkelzaadjes toe.
2. Sauteer de groenten tot deze zacht zijn, circa 5 minuten.
3. Voeg de blokjes bieten toe en roer deze door de pan. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
4. Bedek de pan; verlaag het vuur naar een middel lage stand. Kook tot de bieten zacht zijn geworden, circa 20 minuten.
5. Pureer de soep in een blender beetje bij beetje. Breng de gepureerde soep terug naar de sauspan.
6. Klop 1 kopje kefir door de soep en breng deze op smaak met zout en peper.
7. Verwarm de soep en schenk over na soepkommen. Garneer de soep met nog wat kefir en eventueel met venkel bladeren.

Deze bieten met venkel soep bevat maar 160 calorieën. En kan gegeten worden als lunch of diner

juli 19, 2018