Seaweed salad

 

Ingredients for 2 persons
– 125 g of seaweed
– 1 clove of garlic
– 1 carrot
– pinch of honey
– pepper
– 1 1/2 tablespoon of lemon juice
– 1/2 tablespoon of olive oil
– 1/2 tablespoon of finely chopped dill

Preperation method
1. Rinse the samphire under running water and remove stiff stems.
2. Blanch the vegetables for 1 minute in boiling water and immediately rinse them under cold running water. Drain the vegetable in a colander.
3. Finely chop the garlic piece. Cut the carrot into wafer thin strips.
4. Stir in a dressing of lemon juice, oil, honey, pepper, garlic and dill.
5. In a bowl, mix the samphire with the carrot strips and drip the dressing over the salad. Delicious with fish dishes.

juli 20, 2018

Zeekraalsalade

 

Ingrediënten voor 2 personen
– 125 g zeekraal
– 1 teentje knoflook
– 1 bospeentje
– mespuntje honing
– peper
– 1 1/2 eetlepel citroensap
– 1/2 eetlepel olijfolie
– 1/2 eetlepel fijngehakte dille

Bereidingswijze
1. Spoel de zeekraal af onder stromend water en verwijder stugge stengeldelen.
2. Blancheer de groente 1 minuut in kokend water en spoel hem direct daarna af onder koud stromend water. Laat de groente uitlekken in een vergiet.
3. Hak het stukje knoflook fijn. Snij het worteltje in flinterdunne reepjes.
4. Roer een dressing van citroensap, olie, honing, peper, knoflook en dille.
5. Meng in een schaal de zeekraal met de wortelreepjes en druppel de dressing over de salade. Lekker bij visgerechten.

juli 18, 2018