Salmon package

Ingredients
– 1 orange.
– 1 sachet / plant fresh basil.
– 500 grams of salmon fillet.
– 100 grams of shrimp.
– 2 tablespoons of capers.
– 50 grams of butter in pieces.
– 4 sheets of aluminum foil of ± 35 cm.

Preperation method
1. Preheat oven to 200 ° C.
2. Clean the orange and cut 8 thin slices.
3. Pick the leaves of the basil and cut them coarsely.
4. Cut the salmon fillets into 4 equal pieces.
5. Place a piece of salmon in the middle of each sheet of foil.
6. Organize salmon with orange, shrimp, capers and basil.
7. Place pieces of butter on top and sprinkle with salt and pepper. The butter can of course also be replaced by olive oil.
8. Loosely fold sides of the foil, leaving some space around the filling and folding into an airtight package.
9. Now put the fish packages with folding seam upwards in the middle of the baking tray. Let the packets be cooked in about 15 minutes.
10. When the packets are cooked, place on 4 plates and only open at the table.

Serve the salmon packages with green beans and salad. Do not boil the green beans too long, because then important vitamins will be lost.

Enjoy!

juli 20, 2018

Zalmpakketje

Ingrediënten
– 1 sinaasappel.
– 1 zakje/plantje verse basilicum.
– 500 gram zalmfilet.
– 100 gram garnalen.
– 2 eetlepels kappertjes.
– 50 gram boter in stukjes.
– 4 vellen aluminiumfolie van ± 35 cm.

Bereidingswijze
1. Oven voorverwarmen op 200°C.
2. Sinaasappel schoonboenen en 8 dunne plakken snijden.
3. Blaadjes van de basilicum plukken en grof snijden.
4. Zalmfilet in 4 gelijke stukken snijden.
5. Leg in het midden van elk vel folie een stuk zalmfilet.
6. Zalm beleggen met sinaasappel, garnalen, kappertjes en basilicum.
7. Stukjes boter erop leggen en bestrooien met peper en zout. De boter kan uiteraard ook worden vervangen door olijfolie.
8. Zijkanten van het folie losjes samenpakken, zodat wat ruimte rond vulling overblijft en tot een luchtdicht pakketje vouwen.
9. Leg nu de vispakketjes met vouwnaad naar boven in het midden van de bakplaat. Laat de pakketjes in ca. 15 min gaar worden.
10. Wanneer de pakketjes gaar zijn, op 4 borden leggen en pas aan tafel openmaken.

Serveer de zalmpakketjes met sperziebonen en salade. Kook de sperziebonen niet te lang, want dan gaan belangrijke vitamines verloren.

Eet smakelijk!

juli 18, 2018